• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.09.2017

14:03

(FOTO) BILJANA POPOVIĆ IVKOVIĆ: Policija mora da bude vidljiva i dostupna građanima!

Politika

(FOTO) BILJANA POPOVIĆ IVKOVIĆ: Policija mora da bude vidljiva i dostupna građanima!

Podeli vest

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković izjavila je danas da policija mora da bude vidljiva i dostupna građanima, otvorena da sasluša probleme sa kojima se oni suočavaju, da ih posavetuje kako da se zaštite i da spreči bilo koji vid ugrožavanja njihove bezbednosti

- Razvoj rada policije u zajednici predstavlja jedan od prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova. Zajednički rad i partnerstvo policije i građana, uspostavljanje bolje i kvalitetnije komunikacije i jačanje odnosa poverenja su ključni kako bi smo se uspešno suprostavili kriminalu i mogli efikasno da reagujemo na sve bezbednosne izazove - poručila je Popović Ivković na otvaranju komunikacionog treninga za predstavnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji se sprovodi u saradnji sa OEBS-om. 

MUP

Državni sekretar je istakla da je ključ jačanja poverenja u neposrednoj komunikaciji, zbog čega su ovakve obuke, na kojima se unapređuju veštine policijskih službenika za komunikaciju sa građanima, od velike važnosti.

- Bez dobre i efikasne komunikacije nema ni kvalitetnog pružanja informacija društvu, a samim tim ni razumevanja i podrške za naš rad - rekla je Popović Ivković. 

MUP

Ona je ukazala da u komunikaciji sa građanima policijski službenici treba da poštuju dostojanstvo građana, da budu nepristrasni, poštuju principe nediskriminacije, humanosti i ljudskih prava, ali i da svojim ponašanjem ohrabruju građane da slobodno izraze svoja mišljenja i pruže podatke koji su od značaja za rad policije i stanje bezbednosti.

- Nije dovoljno samo da radite na nekom predmetu, da samo postupate onako kako zakon nalaže, važno je da razumete građane, da razumete njihove potrebe, da im pružite određene informacije kada je to potrebno. Važno je da pokažete razumevanje, da građanima date do znanja da vi zaiste jeste tu da im pomognete - rekla je Popović Ivković. 

Ona je ukazala da u situacijama kada devojčica pobegne od kuće iz bilo kog razloga, ljubavi, nerazumevanja, lošeg odnosa sa roditeljima, policija mora da umiri te roditelje. 
„Nije vaš posao samo da pronađete devojčicu, morate da pružite povratnu informaciju roditeljima i to je odnos policije prema građanima“, rekla je državni sekretar. 

MUP

Popović Ivković je istakla da je trenutno u fazi izrade novi akcioni plan za primenu Strategije policije u zajednici, koji će definisati nove aktivnosti u cilju unapređenja preventivnog rada policije, policijske organizacije i upravljanja, sistema vrednosti u policiji i vrednovanja policijskog rada i afirmisanje uloge zajednice u podizanju nivoa bezbednosti.

Ona je dodala i da je radi davanja konkretnih smernica policijskim službenicima za rad u zajednici, Ministarstvo sačinilo i Priručnik za rad policije u zajednici, u kome je značajan deo posvećen upravo komunikaciji.

Popović Ivković se zahvalila Misiji OEBS-a u Srbiji na podršci za organizaciju komunikacionog treninga i izrazila uverenje da će saradnja između ove međunarodne organizacije i srpske policije biti na izuzetno visokom nivou i u narednom periodu. 

Zamenik šefa Misije OEBS-a u Srbiji Džozef Melot ukazao je da je ovo prva u seriji od pet obuka za policijske službenike kroz koje će više od 130 policajaca unaprediti veštine u komunikaciji sa građanima. 

- Misija OEBS-a u Srbiji je dugogodišnji partner Ministarstva unutrašnjih poslova i pruža podršku razvoju koncepta policije u zajednici, čiji je sastavni deo i ova obuka - rekao je Melot i dodao da je OEBS spreman da pruži dalju podršku za nastavak obuka za policajce u zajednici i implementaciju Strategije policije u zajednici u celini. 

On je čestitao Ministarstvu unutrašnjih poslova na značajnom trudu i resursima koji su uloženi u izgradnji boljeg odnosa sa građanima, kroz rad policije u zajednici. 

- Nedavno je MUP preduzeo važne korake ka uključivanju koncepta policije u zajednici u svoj rad. Izradom Priručnika za rad policije u zajednici, izgradnjom partnerstva sa opštinskim savetima za bezbednost širom Srbije i poboljšanjem dostupnosti svih usluga koje pruža Ministarstvo - rekao je Melot.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija