• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.09.2017

20:08

VUČIĆ NAJAVIO: Makron početkom sledeće godine u Srbiji!

Politika

VUČIĆ NAJAVIO: Makron početkom sledeće godine u Srbiji!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu je francuski predsednik Emanuel Makron, sa kojim je danas razgovarao u Njujorku, rekao da planira da u prvom tromesečju sledeće godine poseti Srbiju

- To će biti velika poseta za nas. Mislim da od vremena posete Žaka Širaka, nešto posle 2000. godine nismo imali francuskog predsednika u poseti Srbiji - rekao je Vučić za RTS, podsetivši da je kao premijer primio francuskog premijera.

Kako je dodao, Makron mu je tokom razgovora potvrdio da će Srbija imati punu podršku Francuske na evropskim putu.

- Rekao je: ''Aleksandre, imaćete punu podršku Francuske na putu ka EU.'' To je veliki, važan signal za Srbiju - rekao je predsednik Srbije.

VUČIĆ O RAZGOVORU SA MAKRONOM: Rekao mi je "Aleksandre, računajte na podršku Francuske"!

Vučić i Makron su razgovarali u okviru Poslovnog foruma "Blumberg Global", a kako je Vučić rekao, velika je čast bila i za njega i za delegaciju što je Makron prekinuo razgovor sa direktorkom MMF Kristin Lagard i izrazio želju da razgovara sa njim.

- Rekao mi je da apsolutno sve zna o Srbiji, da je dosta slušao i o meni - rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da je to sve posebna čast za Srbiju imajući u vidu novu ulogu Makrona.

Prema Vučićevim rečima, Makron je predstavljen u Njujorku kao veliki lider, na Blumbergovom forumu je bio najznačajniji gost.

- Makron je viđen kao neko ko zajedno sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel nosi Evropu u budućnosti i velika je zvezda ovde. Srećan sam što je Srbija zadobila njegovu pažnju - zaključio je Vučić.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija