• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.09.2017

10:40

ĐURIĆ: Janković priziva rumunski scenario u Srbiji!

Politika

ĐURIĆ: Janković priziva rumunski scenario u Srbiji!

Podeli vest

Funcioner Srpske napredne stranke Marko Ðurić uputio je žestoke kritike na račun lidera Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića ocenivši da je sramnom i jedva prikrivenom pretnjom streljanjem demokrastkom izabranom predsedniku Srbije, od naroda poraženi gubitnik izbora pao u novi, do sada najdublji, ponor političkog beščašća

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, povodom izjave Jankovića da mora da sačuva predsednika Vučića od sudbine likvidiranog rumunskog predsednika Čaušeskua, Ðurić, koji lidera Pokreta slobodnih građana naziva i Prangija, kaže da je taj ponor predubok čak i za prilično istaknutog predstavnika "pseudo opozicije ujedinjene u mržnji i lopovluku".

- Zajedno sa Tadićem, Ðilasom, Šutanovcem, Jeremićem, Živkovićem, Pajtićem i srodnim antiherojima teškog vremena u kome ih je Srbija sve zajedno sa puno truda i uz mnogo muke ostavila iza sebe, Janković ne može računati na podršku građana Srbije, niti računati na političku budućnost u demokratskom društvu - naveo je.

Ðurić, koji je i direktor vladine Kancelarije za KiM, primećuje da suluda i čini se beskrajna mržnja koju Saša Janković gaji prema demokratski izabranom predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, je, kako se i ovaj put ispostavlja, jedina tačka programa i jedini politički kredo njega i njegovih saveznika i saradnika.

- Posle svih pretnji linčom koje su on i njegovi najbliži saradnici, uz njegovu prećutnu ili otvorenu saglasnost, upućivali predsedniku Srbije, a tu je bilo i uriniranja po grobu, i vešanja o bandere, i metaka u čelo, Janković sad ''lukavo'' priziva rumunski scenario, predviđajući da bi demokratski izabrani predsednik Srbije mogao proći kao diktator Čaušesku - ukazao je Ðurić.

- Janković skandalozno priziva događaje u kojima vidi kako njegovi saradnici i koalicioni partneri streljaju predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, a on bi u toj svojoj bolesnoj konstrukciji unapred da opere ruke od barutnih čestica tako što kaže da bi on Vučića spasio od streljanja koje planiraju njegovi saradnici i partneri - naveo je.

Ističe da Srbija, međutim, nesumnjivo pokazuje na svakom mestu da postaje moderna, ekonomski razvijena demokratska država, da se danas poštuju sve demokratske vrednosti, za razliku od stanja u koje Janković sa svojim saradnicima i koalicionim partnerima želi da je dovede.

- Saša Janković, Boško Obradović, Vuk Jeremić i ostali iz tog mračnog kruga kao svoj jedini plan i program predstavljaju nasilje na ulicama, pretučene žene, novinare u bolnicama i obešene i streljane građane samo zbog toga što ne misle kao oni - naveo je Ðurić i poručio:

- Većinska Srbija danas jeste država poštenih, pristojnih i vrednih građana, u kojoj se neguju pozitivne vrednosti, a Jankovićevo prizivanje krvavih revolucija, koji je opsednut pištoljima i streljanjima, jeste relikt prošlosti i bolesni izliv mržnje prema Srbiji i njenim građanima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17