• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.09.2017

12:02

ROČIŠTE ODLOŽENO! Osumnjičeni za "Potočare" angažovali 10 advokata!

Politika

ROČIŠTE ODLOŽENO! Osumnjičeni za "Potočare" angažovali 10 advokata!

Podeli vest

Pripremno ročište u procesu protiv dvojice policijskih operativaca osumnjičenih za odavanje tajne u vezi sa njihovim aktivnostima prilikom posete tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima u julu 2015. godine, kada je premijer bio napadnut ponovo je danas odloženo u Višem sudu u Beogradu za 7. decembar

Ovo ročište bilo je odlozeno i u maju zbog izostanka branioca jednog od optuženih u ovom slučaju, a danas se pred sudom pojavilo čak 10 advokata, pošto je svaki od optuženih angažovao po pet branilaca.

Za odavanje službene tajne terete se Milan Dumanović i Mladen Trbović.

Sud je za nova angažovanja advokata saznao tek danas, pa se ispostavilo da je ročište zakazano u maloj sudnici u kojoj ne mogu svi da sednu na sedišta predviđena za odbranu.

Advokati optuženih su odbili da sede na mestima predviđenim za tužioca, pa je suđenje odloženo za decembar i biće održano u velikoj sudnici broj 13.

Ročište će biti zatvoreno za javnost i na njemu će optuženi moći da se kratko izjasne o krivici.

Nakon pripremnog ročišta sud će zakazati početak suđenja kojem će javnost moći da prisustvuje, mada sud može i da isključi javnost ukoliko proceni da je to potrebno radi čuvanja državnih i službenih tajni.

Presuda će u svakom slučaju biti javno objavljena po okončanju suđenja.

Optužnim predlogom Višeg javnog tužilaštva Dumanović i Trbović se terete da su, kao saizvršioci, u produženom trajanju izvršili krivično delo odavanje službene tajne.

Dumanović i Trbović su uhapšeni 31. decembra 2016.

Po podnošenju optužnog predloga početkom februara su pušteni iz pritvora da se brane sa slobode.

Oni su, kako se sumnja, u izjavama za Al Džaziru Balkans 11. oktobra naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naredenju starešina, bez legitimacija i naoružanja, poslati na tajni zadatak u Potočare, 11. jula 2015. godine, kada se dogodio napad na srpskog premijera, preneli su ranije mediji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17