• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

21.09.2017

21:00

LICEMERJE BIVŠEG ŠEFA NUNS: Obradović od države dobio čak 15.177.561 dinar, a sad hoće još keša, pa štrajkuje glađu!

Politika

LICEMERJE BIVŠEG ŠEFA NUNS: Obradović od države dobio čak 15.177.561 dinar, a sad hoće još keša, pa štrajkuje glađu!

Podeli vest

Vlasnik novina 'Vranjske' Vukašin Obradović od 2014. do 2017. od Vlade dobio 4.475.959, a od grada Vranja 9.026.808 dinara * Prethodno od 2008. do 2012. iz budžeta uzeo još 1.674.794 dinara

Bivši predsednik NUNS Vukašin Obradović, vlasnik novina 'Vranjske', optužio je državu za pritisak zbog kojeg je navodno ugasio svoj list, započeo je čak i štrajk glađu (juče ga prekinuo posle samo 12 sati!?!), ali je pritom prećutao da je iz državnog budžeta u prethodnih devet godina dobio čak 15.177.561 dinar!

I ne samo da je od Vlade Srbije i grada Vranja na ime nekakvih projekata uzeo skoro 150.000 evra, nego je njegova redakcija godinama bespravno koristila kancelarije Fonda PIO, izbegavajući pritom da redovno plaća zakupninu i troškove!?!

Milionski projekti

Premijerka Ana Brnabić, reagujući na skandalozne optužbe Obradovića, objavila je juče koliko su tačno 'Vranjske' dobile državnog novca za vreme vlasti SNS, a koliko za vreme DS.

I poslovni prostor na mufte
Redakcija 'Vranjskih' bespravno je godinama koristila kancelarije Fonda PIO u Vranju i izbegavala da plaća zakup

"Vlada od 2014. podržala 'Vranjske' sa 4.475.959 dinara, plus grad (Vranje, prim. aut.) dodelio 9.026.808 dinara. Od 2008. do 2012. 'Vranjske' dobile 1.674.794 dinara. Dosta licemerja",napisala je Brnabićeva na Tviteru, dodajući da je ove godine planiran iznos veći od 1,7 miliona dinara!

"Vlada je u 2017. opredelila veći iznos 'Vranjskim' nego što je ukupno dodeljeno od 2008. do 2012. godine. Ali je važno da Dragan Šutanovac stoji uz te novine", istakla je Brnabićeva, komentarišući protestno okupljanje opozicionara ispred Vlade kojem je prisustvovao i lider DS.

GRAMZIVOST I POHLEPA! MULJANJE NA KONKURSU MINISTARSTVA INFORMISANJA: Dinko i Vukašin sebi namestili 4.600.000!

Tanjug

mojugao

MILENKO JOVANOV
FUNKCIONER SNS

Svaka kampanja opozicije se pre ili kasnije pokaže kao velika laž. Pitanje je da li će sami priznati da su lagali, kao nedavno Radulović o "izbornoj krađi".

Konkretno, prema podacima Vlade Srbije, ove godine za Obradovićeve 'Vranjske' u budžetu je izdvojeno milion dinara za projekat "Čitaj, lajkuj, šeruj Boru" i još 700.000 dinara za "Jug Srbije onlajn". Ova cifra je za čak 70 odsto veća od prošlogodišnje, kad je Obradovićev projekat "Krivični postupci - evropske integracije - domaća praksa" dobio milion dinara. Država je, pokazuju podaci, bivšem šefu NUNS i 2015. dala 1.200.000 dinara, dok je 2014. Obradović dobio 575.959 dinara.

Vukašin Obradović se juče nije oglašavao. Na drugoj strani, Marko Matić iz antikorupcijske mreže "Antidot" kaže da je ovo vrhunac Obradovićevog licemerja.

Obradović juče prekinuo štrajk

Vukašin Obradović prekinuo je juče, posle samo 12 sati, štrajk glađu na preporuku lekara. Direktor bolnice u Vranju Dragan Veličković rekao je za TV N1 da je Obradović stabilno nakon terapije koju je primio zbog dehidratacije organizma.
Obradović je smešten na odeljenje Zdravstvenog centra u Vranju.

- On se sve do sredine devedesetih krio u režimskoj "Politici ekspres", a onda je glumeći opozicionog novinara štampariju kupljenu od stranih donacija prebacio u svoje vlasništvo. Svoj položaj je kao predsednik NUNS koristio kako bi svojim novinarima obezbeđivao donacije. U moru manipulacija i zloupotreba gašenje 'Vranjskih' i propali štrajk glađu ne mogu se gledati drugačije nego kao politički motivisan čin čoveka koji je karijeru izgradio na priči o navodnoj ugroženosti - podvlači Matić.

Poreski zakon isti za sve

Mario Spasić iz Saveta za monitoring ocenjuje da je Obradović ovim "performansom" pokazao koliko je neozbiljan novinar.

- Kao vlasnik lista, Obradović je morao da poštuje zakone. Napadi na vlast ne mogu obezbediti amnestiju za nepoštovanje zakona. Izgleda da su Obradović i njemu slični pogrešno razumeli slobodu medija. Njegovom listu niko nije zabranio da kritikuje vlast, ali oni moraju da plaćaju poreze - zaključuje Spasić.

Pokušao sebi da namesti milione
 

Informer

U julu prošle godine tadašnji šef NUNS Vukašin Obradović i predsednik NDNV Dinko Gruhonjić pokušali su da na konkursu Ministarstva kulture i informisanja sami sebi nameste poslove vredne 4,6 miliona dinara.
Komisija za dodelu novca elektronskim medijima i internet portalima prihvatila je tada tri projekta NUNS i NDNV i predložila ministru Ivanu Tasovcu da im dodeli novac. Komisiju je vodio Gruhonjić, a u njoj je sedeo i član NUNS Mihajlo Kovač.
Bivši ministar Tasovac je u poslednji čas stopirao ovu isplatu.

 


 

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nenad

pre 6 godina

Ipak nije kako su prethodno izjavili da se na njih virsi pritisak i da nisu dobili novac od Drzave i grada

mikica

pre 6 godina

Preterao je zar je malo para dobio treba da se stidi,i jos hoce,sramota.

perica

pre 6 godina

!2-te, 14-te, 17-te toliko novca i neko ga postavio za "glavnog" pa normalno da ce da se grcevito buni , uzimajuci u obzir i njegovo ponasanje kao i njegove stavove !

nada

pre 6 godina

Drzava mu je dala sredstva, ali nikad nije dosta.

opa

pre 6 godina

Istrosio si covek pa mu zbog toga treba jos novca, ide spremanje zimnice, razumumo coveka.

Ziki

pre 6 godina

Samo se uzima, pa bi porez, kiriju i osnovne troškove na poklon. Sram te bilo !

Marko

pre 6 godina

Ko još štrajkuje glađu pola dana, to je samo foliranje bilo.

mira

pre 6 godina

Fali mu jos para pa zato gladuje. Ali mu to nece pomoci.

Jelica

pre 6 godina

Naviklo to da jede i pije, pa ni dan nije mogao da izdržin u štrajku. Parice uzeli sebi, a sad im država kriva.

smb

pre 6 godina

on nije dobio od drzave pare vec od nas, gradjana, iz dzepa svakog po malo. sad kad nam ne prazni vise dzepove ima drskost da nas blati jer nas vise ne moze da pljacka. i mi mu uzvracamo daljim praznjenjem nasih dzepovima tako sto ga vozimo u bolnicu "jadnicka". dosta vise sa takvima. pozdrav.

deda Raša

pre 6 godina

Zbog toga nosi bradu, plasi se da mu se mozda obraz ne zacrveni u sta sumnjam.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija