• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

21.09.2017

22:41

BITKA ZA GENERALOV ŽIVOT: Srpski lekari kod Ratka Mladića tek krajem oktobra!

Politika

BITKA ZA GENERALOV ŽIVOT: Srpski lekari kod Ratka Mladića tek krajem oktobra!

Podeli vest

Branioci generala Ratka Mladića dogovaraju se sa Haškim tribunalom oko dolaska srpskih lekara specijalista. Porodica nije znala da je nedavno preležao upalu pluća

Ukoliko Haški tribunal to dozvoli, dvoje srpskih lekara specijalista moglo bi da pregleda pritvorenog generala Ratka Mladića najranije u drugoj polovini oktobra. Taj zahtev Mladićeve odbrane sada je u proceduri, a kako iz njegovog tima navode: "Hag ne daje baš lako takve dozvole". Ruski lekari su svojevremeno dve godine čekali da im se odobri da pregledaju Mladića u pritvoru.

Generalov sin Darko Mladić kaže da su branioci u stalnom kontaktu sa sudom, kako bi se odredio datum posete lekara, a s obzirom na sve formalnosti, najrealnije je da se to dogodi tek za mesec dana.

(VIDEO) DARKO MLADIĆ ZA PINK: Ratko Mladić neče preživeti ako ga ne izvučemo na kućno lečenje!

Na radni put u Sheveningen sada se spremaju kardiohirurg dr Velibor Ristić iz Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" i neuropsihijatar dr Gorica Đokić iz Kliničkog centra Srbije.

Prema informacijama, Vlada Srbije bi trebalo da izda garanciju da se teško bolesni Mladić prebaci u Beograd na bolničko lečenje. S obzirom na dosadašnju praksu, Tribunal u Hagu će tu garanciju verovatno uzimati u obzir tek kad lekari završe pregled.

DRŽAVA TRAŽI od Haškog tribunala: PUSTITE MLADIĆA NA VMA ILI ĆE ON UMRETI U HAGU!

Darko Mladić kaže da se svaki dan čuje telefonom sa ocem:

- On se ne žali, jer je takav, nikad neće reći da mu je loše. Međutim, kad ga posetimo vidimo da nije dobro. Dobili smo deo lekarske dokumentacije iz koje se vidi da je nedavno imao upalu pluća, a mi za to nismo ni znali. Takođe, pritisak mu je isuviše često previsok. Tražili smo da nam hitno dostave i snimke glave i srca, koje nismo dobili, jer u Tribunalu kažu da su u bolnici, a ne kod njih.

Prvostepena presuda Ratku Mladiću pred sudom u Hagu najavljena je za novembar.

Mladića u pritvoru svakodnevno obilazi advokat Dan Ivetić, koji živi u Hagu. Pre dve nedelje iz posete se vratila supruga Bosa, koja je nekoliko dana imala dozvolu da posećuje muža. Uglavnom, kako kaže Darko, trude se da mu uvek neko bude pri ruci za sve što treba.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran vukasinovic

pre 6 godina

ako je heroj ameri izucavaju njegove slavne bitke zasto sadi lale u zayvorskom krugu u hagu majku ti boziju.

Nenad

pre 6 godina

Drzi se generale izdali su te oni koji su te i poslali tamo stici ce i njih polako ima vremena neka su jaki a da su njihovi zivoti upitanju pitao bi ih \n

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija