• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.09.2017

22:00

OPASAN LUDAK! Lider PSG priziva krvavi rumunski scenario - JANKOVIĆ BI DA STRELJA VUČIĆA!

Politika

OPASAN LUDAK! Lider PSG priziva krvavi rumunski scenario - JANKOVIĆ BI DA STRELJA VUČIĆA!

Podeli vest

Saša Janković u intervjuu NIN-u poručio Vučiću da će završiti kao Nikolaje Čaušesku! Niko od nevladinih organizacija, novinarskih udruženja ili opozicije nije osudio ove pretnje

Propali dosovski predsednički kandidat Saša Janković zapretio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da bi mogao da prođe kao nekadašnji rumunski lider Nikolaje Čaušesku, koji je 1989. godine svrgnut i streljan!

Mržnja jedini program
Beskrajna mržnja koju Janković gaji prema Vučiću jedini je program i njega i njegovih saveznika
Marko Đurić, potpredsednik SNS

Janković je ovu jezivu pretnju izrekao u intervjuu za najnoviji nedeljnik NIN, u kome je poručio da će 'spasti Vučića sudbine Čaušeskua'!?!

Stravična poruka

Odgovarajući na pitanje novinara da li bi konflikt u društvu mogao da izmakne kontroli, Janković je doslovce rekao:

- Aleksandar Vučić podsvesno teži scenariju u kome pali sve oko sebe, kao Neron Rim. Valjda misli da će tako ući u istoriju. Još pre tri godine sam mu rekao da ću u budućnosti biti taj koji će ga spasti da ne doživi sudbinu Čaušeskua... - poručio je bivši zaštitnik građana.

Informer

Ovu skandaloznu izjavu juče nisu osudile ni srpska opozicija, ni nevladine organizacije, ni medijska udruženja! S druge strane, potpredsednik SNS Marko Đurić kaže da je Janković ovakvom pretnjom "pao u najdublji ponor političkog beščašća".

- Suluda i beskrajna mržnja koju Janković gaji prema Vučiću jedini je program i njega i njegovih saveznika. Posle pretnji linčom koje su upućivali predsedniku Srbije, od uriniranja po grobu, vešanja o banderu do metka u čelo, Janković sad priziva rumunski scenario predviđajući da bi demokratski izabrani predsednik Srbije mogao proći kao komunistički diktator Čaušesku! Janković, Boško Obradović, Vuk Jeremić i ostali iz tog mračnog kruga kao svoj jedini plan predstavljaju nasilje na ulicama, pretučene žene, novinare u bolnicama i obešene i streljane građane samo zato što ne misle kao oni... - ocenio je Đurić.

I njegov stranački kolega Miloš Vučević poručuje Jankoviću da treba da se stidi svojih reči.

Public

mojugao

BILJANA popović IVKOVIĆ

FUNKCIONER SNS

Janković je u intervjuu NIN-u, u kom pozerski okreće svoju pozadinu građanima, još jednom pokazao da je okosnica njegovog politikanstva govor mržnje, destrukcija i netrpeljivost.

- Poruke mržnje i pozivi na streljanje očigledno su jedini smisao života Saše Jankovića. To je jedino što on zna da radi. Razumem da Janković na ovaj način leči lične frustracije, ali poručujem mu da pomogne sebi i Srbiji i potraži stručnu pomoć - apeluje Vučević.

Neprihvatljiv ispad

Analitičar Branko Radun kaže da Janković ovom izjavom priziva haos, prevrat i revoluciju u Srbiji.

- Pored toga što je nepristojna, ova izjava može da se protumači i kao pretnja Vučiću da će u Srbiji doći do puča u kome će on biti ubijen. Ovakav javni govor je potpuno neprihvatljiv. U civilizovanim zemljama ove izjave bi naišle na osudu celokupnog društva, a političar koji ih izgovori bio bi marginalizovan i sigurno ne bi imao priliku da značajnije učestvuje u politici svoje zemlje... - ističe Radun.

Vučićević: Janković želi haos na ulicama

Informer

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević tvrdi da će Janković ove jeseni pokušati da gurne Srbiju u novi ciklus haosa. Komentarišući naslovnu stranu NIN, Vučićević kaže da opozicija na ovaj način poziva na nemire i ubistvo neistomišljenika.

- Je l' to veliki evropejac Saša Janković? To je njegov program? Da se strelja Vučić, da se izazovu krvavi nemiri?! Je l' to sloboda medija ili poziv na ubistvo? - zapitao je Vučićević, dodajući da je opozicija na čelu sa Jankovićem prvo prizivala makedonski, a naknadno se setila i krvavog rumunskog scenarija iz 1989. godine:

- Oni imaju ambiciju da ove jeseni gurnu Srbiju u novi ciklus haosa, ali verujem da im to neće uspeti. Shvatili su da na izborima nemaju šta da traže narednih deset godina, pa bi da otmu vlast na ulici - naglašava Vučićević.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sakili

pre 6 godina

Na srecu Jankovic nema podrsku u narodu da bi svoje planove sprovodio.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija