• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.09.2017

12:31

PALMA: Pustite Dikića da se brani sa slobode

Politika

PALMA: Pustite Dikića da se brani sa slobode

Podeli vest

Četrnaestočlana delegacija grada Jagodine, od kojih je osam vlasnika velikih kompanija, koju predvodi predsednik lokalne skupštine Dragan Marković Palma boravi u poseti Herceg Novom, gde im je domaćin bio predsednik te opštine Stevan Katić

Marković je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Katićem poručio da Crnu Gorune ne smatra inostranstvo, već bratskom teritorijom, uz apel nadležnima da puste Bratislava Dikića da se brani sa slobode.

 - Mi se zalažemo za saradnju sa Crnom Gorom, na način kako je to bilo nekada. Da Crnoj Gori prioritet bude Srbija, te da za ono što uvozi prednost imaju proizvodi iz Srbije, a saradnja da ude paritena -  rekao je Marković, koji je i predsednik Jedinstvene Srbije.

On je rekao da je delegacija Jagodine obišla dve lokakcije gde bi u narednom periodu mogli letovati jagodinski učenici.

Objasnio je da Jagodina već 13 godina organizuje i plaća letovanje za svoje učenike čevrtih i osmih razreda osnovnih škola. Objekat u Buljarici, gde su do sada učenici letovali je nešto stariji i zato sada tražimo novu lokaciju" rekao je Marković, saopšteno je iz njegovog kabineta.


Marković je, kako se navodi, zamolio nadležne organe Crne Gore da puste bivšeg šefa srpske Žandarmerije Bratislava Dikića, koji je u Crnoj Gori optužen za pokušaj terorizma, da se brani sa slobode.

On je rekao da Dikić nije terorista, već vojnik, a sada i bolestan čovek.

 - Kada gledam snimke iz Crne Gore i pominju terorizam, ja nisam mogao da vidim da je Bratislav Dikić terorista. To je čovek koji je vojnik, a ne terorista. Pominje se osnovana sumnja, ali ne može biti osnovana sumnja godinu dana. Bratislav Dikić je bolestan čovek, boluje od karcinoma i zato još jednom molim nadleže organe Crne Gore da ga puste i ostale iz tog sluičaja da se brane sa slobode -  rekao je Marković.

Katić je naveo da će opština Herceg Novi primeniti dobru praksu onoga što primenjuje Jagodina.

 - Jagodina na čelu sa Draganom Markovićem Palmom je postala brend Srbije i koristićemo njena iskustva. Prilikom naše posete Jagodini pre mesec dana uverili smo se da je taj grad i turistički i industrijski brend - rekao je Katić i najavio bratimljenje te crnogorske opštine sa srpskim gradom Jagodinom.

Ocenio je i da su potencijali za privrednu i svaku drugu saradnju Herceg Novog i Jagodine veliki.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija