• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.09.2017

19:42

PREDSEDNIK VUČIĆ ZAVRŠIO POSETU NJUJORKU: Zadovoljan sam, imali smo više od 50 susreta i OSTVARILI VAŽNE KONTAKTE!

Politika

PREDSEDNIK VUČIĆ ZAVRŠIO POSETU NJUJORKU: Zadovoljan sam, imali smo više od 50 susreta i OSTVARILI VAŽNE KONTAKTE!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, na kraju višednevne posete Njujorku gde je učestvovao učešća na Generalnoj skupštini UN, da je veoma zadovoljan jer je imao prliku da se sastane sa brojnim svetskim liderima, ali i da razmeni reči sa ljudima koji imaju uticaj i različita viđenja na događanja na Balkanu

- Veoma sam zadovoljan sveukupnom posetom Njujorku i pokusaćemo da napravimo kompletan spisak svih razgovora koje smo imali, od državnika, predsednika, premijera, ministara, ljudi koji pripadaju različitim organizacijama- kazao je on.

Tokom boravka u Njujorku predsednik Srbije sastao se sa više od 50 zvaničnika zemalja i organizacija sveta.

Informer

Razgovarao je i sa Džordžom i Aleksom Sorošem, koji su želeli, kako je preneo, da čuju kakva su naša viđenja događaja na Balkanu, situaciju i budućnost u regionu.

- To je prilika da svoje poglede iznesemo na najrazličitijim, najvažnijim mestima u svetu, kao i da čujemo kako razmišljaju svi oni koji nemaju obavezu da uvek misle kako mi mislimo- objasnio je Vučić.

Tanjug/AP

Izrazio je uverenje da je delegacija Srbije, koju je predvodio, dobro predstavljala našu zemlju u UN, kao državu koja nije od najvećeg značaja za čovečanstvo.

- Imali smo dobrih sastanaka, uvaženi smo na mnogim mestima, mislim da nije bilo ni negativnih komentara i reakcija na naš govor- ukazao je predsednik Srbije. 

informer.rs

Naime, dodao je, na govor predsednika jedne države na Generalnoj skupštini UN ne postoji pravo na repliku, ali zato u diskusiji je moguće komentarisati i kritikovati.

S tim u vezi je Vučić izrazio zadovoljstvo što i u diskusijama nije bilo de fakto kritika.

- Mislim da je sve dobro bilo i da smo mnogo važnih kontakata ostvarili- zaključio je on.

Official White House Photo by Andrea Hanks



Vučić je kazao da se sada sa velike svetske scene vraća u Srbiju gde će pokušati da pokaže našim građanima da mogu da žive bolje i imaju bolji standard, kao i da nije sve bilo uzaludno.

S tim u vezi je najavio da će u ponedeljak prisustvovati otvaranju puta Žagubica-Krepoljin, a u utorak otvaranju nove fabrike u Šapcu, "Jazaki“, o kojoj se mnogo govorilo.

Tanjug/AP

Najavio je i da će u nedelju poznatom svetskom glumcu Rejf Fajnsu uručiti srpsko državljanstvo.

Ocenio je da je to odlična stvar po našu zemlju posebno imajući u vidu što Fajns ne prihvata srpsko državljanstvo zbog para, već što stvarno voli Srbiju.


VUČIĆ SA GUTEREŠOM: UN svesne značaja Zapadnog Balkana!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
brane k

pre 6 godina

Vreme će pokazati koliko su ovo bili važni susreti sa svetskim državnicima i biznismenima.

Sonja

pre 6 godina

Srbija zna šta želi, samo tako može da postigne svoje ciljeve.

duca

pre 6 godina

Predsednikova poseta je bila vazna za buducnost nase zemlje, ekonomsku saradnju, mir i stabilnost u regionu.

Oki

pre 6 godina

I treba da bude zadovoljan, a mi ponosni na predsednika Vučića.

mikica

pre 6 godina

Vazno je da su se donele vazne odluke koje ce doprineti napretku.

Jovan

pre 6 godina

Sastanci sa pravim ljudima. Dobar posao od strane gospodina predsednika Aleksandra Vučića.

Zuki

pre 6 godina

Ovo su više nego dobri sastanci koji su bili ovih dana , možemio da budemo ponosni na našeg predsednika i našu delegaciju.

Mm

pre 6 godina

U suštini, ovaj forum je bio veoma povoljan za Srbiju jer smo predstavljeni u najboljem mogućem svetlu od strane našeg državnog vrha.

Hemera

pre 6 godina

Predsednik vučić je fantastično uradio posao u Njujorku, građani Srbije su zaista prezadovoljni. srbiju je prebližio svetu, a konačno postaje centar sveta u kojoj će zavladti mir na Balkanu, a građanima KiM omogućiti normalniji život jer su to građani svi zaslužili i Srbi i Albanci. Vreme je da svi gradimo i radimo na odnose a ne da se svađamo.

Uroš

pre 6 godina

Nadam se da je i Jeremić čuo predsednika i informisao se koliko je susreta, sastanaka u Njujorku bilo, da se ne bruka i priča svašta. Ljubomora mora da se isključi kad se u inostranstvu priča o svojoj zemlji. Bravo za našu delegaciju, obavili su veliki posao.

Dragomir

pre 6 godina

- Здраво,како си? ... Здраво,ш'а има? ... И тако 50 пута.Две три речи и ништа више.Разумете шта хоћу рећи?Наравно да разумете.Добро организована посета могла би да нам Трамп дође у Србију.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija