• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.09.2017

12:43

VULIN: Nema vojske Kosova, svi da se drže međunarodnog prava

Politika

VULIN: Nema vojske Kosova, svi da se drže međunarodnog prava

Podeli vest

Srbija od svih očekuje da se drže odredaba međunarodnog prava i ugovora koji su potpisani i garantuju mir i sigurnost na prostoru Kosova i Metohije, saopštio je danas ministar odrbaen Aleksandar Vulin povodom najnovijih izjava kosovskog predsednika Hašima Tačija

 - Vojska Kosova neće biti formirana na prostoru Kosova i Metohije, na prostoru te srpske pokrajine je samo jedna oružana sila - a to je KFOR. Ja sam i u sedištu NATO alijanse juče rekao da je za nas apsolutno neprihvatljivo formiranje vojske Kosova i da ćemo se mi držati Rezolucije 1244 i Vojnotehničkog sporazuma - istakao je Vulin.

Tokom boravka u Njujorku, Tači je intervjuu za RTV 21 na albanskom jeziku rekao da će Kosovo do kraja godine imati svoju vojsku i da nikome neće biti dozvoljeno da to blokira, a da uslovi Srpske liste o ovom pitanju nikada nisu bili deo pregovora.

 - Kad god Tači ne zna kako da obrazloži visoku nezaposlenost na Kosovu i Metohiji, ili zašto se u hiljadama beži iz južne srpske pokrajine, ili zašto mora da sprovede odredbe Briselskog sporazuma, koje svakako rade protiv nezavisnost Kosova i Metohije, on se seti Vojske Kosova. To mu je način da bude hrabar, da bude veliki, ali suštinski to je još jedan način da govori o onome što se neće desiti -  naveo je Vulin.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija