• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

23.09.2017

20:40

TRAMP U SRBIJI ŠIPTARI U PANICI! Vest o dolasku predsednika SAD IZAZVALA HAOS U PRIŠTINI!

Politika

TRAMP U SRBIJI ŠIPTARI U PANICI! Vest o dolasku predsednika SAD IZAZVALA HAOS U PRIŠTINI!

Podeli vest

Hašim Tači i Bedžet Pacoli u SAD pokrenuli lobističku ofanzivu ne bi li sprečili dolazak američkog lidera u Beograd. Dolazak Trampa u Srbiju bio bi veliki udarac za lažnu državu Kosovo

Najavljena poseta američkog predsednika Donalda Trampa Srbiji izazvala je neviđenu paniku među Albancima.

Otkako je Tramp prihvatio poziv predsednika Aleksandra Vučića da poseti našu zemlju, kosovski Albanci i njihovi mentori na sve načine pokušavaju to da osujete, uplašeni da bi njihovi najbliži saveznici mogli da im okrenu leđa i podrže Srbiju u vezi sa statusom Kosova i Metohije!

Mnogo ih žulja

Kako svedoče Informerovi diplomatski izvori, odmah nakon potvrde Trampovog skorog dolaska u Srbiju, predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači i šef diplomatije i najbogatiji šiptarski tajkun Bedžet Pacoli rastrčali su se po marginama Generalne skupštine UN u pokušaju da preokrenu situaciju.

ŠEF DIPLOMATIJE o najavljenoj poseti PREDSEDNIKA SAD Dačić: TRAMPA ĆE U BEOGRADU DOČEKATI 100.000 LJUDI!

Beta

Velike šiptarske frustracije
Amerikanci su najveći saveznici Šiptara, oni su im i napravili državu. Dolazak Trampa u Srbiju zato bi sigurno izazvao njihove frustracije
Božidar Delić, penzionisani general

- Kada su Tači i Pacoli čuli da je Tramp stegao ruku Vučiću i dao mu reč da će posetiti Srbiju, odmah su krenuli u kontraofanzivu. Preko svojih lobističkih kanala u vašingtonskoj administraciji krenuli su da plasiraju priče o lošim odnosima Srbije i SAD i podsećaju na sva otvorena pitanja u odnosima naše dve zemlje, poput slučaja braće Bitići (vidite okvir). Najviše ih, naravno, žulja pitanje Kosova, članstva u Unesku i Interpolu. U panici su da bi Tramp mogao da im pokvari račune - navodi naš izvor.

Ova naša saznanja potvrđuje i činjenica da je Hašim Tači brže-bolje pozvao Trampa u posetu Prištini i pohvalio se kako je s njim imao "vrlo prijateljski i topao razgovor".

- Predsednik Tramp, kao i svi prethodni lideri SAD, ima jasnu viziju za Kosovo i veoma nam je značajna njegova podrška - poručio je Tači iz Njujorka, očigledno uznemiren time što je lider SAD bio oduševljen kada je čuo koliko je u Srbiji cenjen.

Tanjug

mojugao

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ
POSLANIK SNS

Albancima svakako ne odgovara da Tramp poseti Srbiju jer to ukazuje ko je dominantan i najbitniji faktor u regionu. Zato verujem da će sve učiniti da tu posetu spreče.

Upitan da prokomentariše strah, ali i bes koji dolazi od strane Albanaca, analitičar Aleksandar Pavić potvrđuje da bi prištinskim separatistima sigurno teško palo ako bi Tramp došao u Beograd, a zaobišao Prištinu.

- Poseta Trampa Beogradu bila bi pozitivna ako ne bi ugrozila teritorijalni integritet Srbije. Naše rukovodstvo trebalo bi da predsedniku SAD, kao deklarisanom borcu protiv terorizma, ukaže da su neprihvatljivi pokušaji njegovih prethodnika da otcepe deo Srbije- objašnjava Pavić.

TRAMPA U SRBIJU POZVALI UZ POMOĆ INFORMERA! Predsednika SAD Dačić šarmirao pomoću našeg lista!

Direktor Centra za nacionalnu i međunarodnu bezbednost Darko Trifunović smatra da Srbija treba dobro da iskoristi šansu koja joj se pruža.

Misterija slučaja Bitići

* Braća Ilija, Mehmet i Agron Bitići ubijeni su u julu 1999. u Petrovom Selu
* Tokom rata borili su se u redovima terorističke OVK
* Njihova tela otkrivena su u julu 2001. u masovnoj grobnici u Petrovom Selu
* Tela su pronađena sa vezanim rukama i sa ranama od ispaljenih metaka na glavi
* Sve američke administracije od 1999. do danas od Srbije traže da se ovaj slučaj rasvetli

 

- Trampova Amerika je republikanska i to Srbiji može ići u prilog. Poseta Trampa za nas može značiti veliku priliku za poboljšanje odnosa sa SAD. Naravno da Albancima nije drago. Oni su dizali spomenik Klintonovima i Tramp njima nije prijatelj, mada na sve načine pokušavaju da normalizuju odnose sa SAD. Mi takođe treba da prestanemo da duvamo u ruske trube, jer se na taj način zameramo Amerikancima... - zaključuje Trifunović.

Šiptarski lobi aktivan

Na drugoj strani, general u penziji Božidar Delić ističe da ne treba gajiti prevelika očekivanja od posete američkog lidera.
- SAD jesu najveći saveznik Šiptara, one su im i napravile državu. Dolazak Trampa u Srbiju zato bi sigurno izazvao njihove frustracije. Šiptarski lobi u Americi definitivno je jedan od najjačih i finansijski najmoćnijih - objašnjava Delić.
 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija