• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.09.2017

12:57

BRNABIĆ: Ljudski resursi su naš najveći potencijal!

Politika

BRNABIĆ: Ljudski resursi su naš najveći potencijal!

Podeli vest

Cilj vlade je da Srbija ima profesionalnu, efikasnu i ljubaznu javnu upravu i na republičkom i na lokalnom nivou, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i poručila da su ljudski resursi naš najveći potencijal i snaga

Na otvaranju skupa posvećenog upravljanju ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi, Brnabić je rekla da ima velika očekivanja od Nacionalne akademije za javnu upravu, za koju očekuje da će biti uspostavljena sredinom sledeće godine.

Premijerka je rekla da je Predlog zakona o nacionalnoj akademiji za javnu upravu upućen parlamentu i da će se naći na sednici 3. oktobra ističući da je rad na tom zakonu veliki korak za sve nas i da se na njegovo usvajanje čekalo više od deset godina.

Plan je bio, kaže, da se taj zakon usvoji do kraja godine.

Navela je da ta akademija treba da uključi sve lokalne samouprave kojima, kako kaže, nažalost upravljanje ljudskim resursima nikada nije bila tema i često je bila zanemarivana.

Za razliku, kazala je, od lokalnih samouprava, u Vladi Srbije postoji Služba za upravljanje kadrovima.

Podsetila je da je kao ministarka državne uprave i lokalne samouprave insistirala na brzom radu na tom zakonu.

Premijerka je zahvalila SKGO koja se, kaže, već godinama bavi upravljanjem ljudskim resursima ističući važnost podrške lokalnih samouprava kako bi akademija bila uspešna i moderna i kako bi mogla da ostvari rezultat kome se nadamo.

Zahvalila je i AmCham-u i privredi koji su svojim znanjem o ljudskim resursima pomogli u ostvariovanju postavljenih ciljeva.

Ona je na sastanku mreže SKGO za upravljanje ljudskim resursima u lokalnim samoupravama rekla da je projekat upravljanja ljudskim resursima dobar primer saradnje državne uprave, lokalne samouprave, međunarodnih organizacija i privatnog sektora.

Današnji sastanak mreže SKGO za upravljanje ljudskim resursima u lokalnim samoupravama održava se u okviru projekta "Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi" koji se sprovodi u saradnji Kancelarije Saveta Evrope, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, SKGO uz finansijsku podršku Evropske unije i Saveta Evrope.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Tikica

pre 6 godina

Ana je pravo otkrovenje.. svaka cadt predsedniku na izboru.

akis

pre 6 godina

Napravimo privredni sistem da nam ti ljudi ostaju ovde.

Lola

pre 6 godina

Mlada premijerka prednjaci u idejama o pospesivanju rada lokalnih samouprava pre svega usavrsavanjem kadrova u smislu informatickih vestina. samo tako nastavite!

Nora

pre 6 godina

Ljudski resursi jesu naš najveći potencijal,do sad se pokazalo da se sa znanjem o ljudskim resursima dosta toga postiglo!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija