• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.09.2017

22:22

RUSI SE VRAĆAJU NA KOSMET: Pomoći će Srbima svim sredstvima da opstanu, PRAVIĆE BOLNICE, ŠKOLE...!

Politika

RUSI SE VRAĆAJU NA KOSMET: Pomoći će Srbima svim sredstvima da opstanu, PRAVIĆE BOLNICE, ŠKOLE...!

Podeli vest

Moskva je odlučila da se na velika vrata vrati na Kosovo i Metohiju, odakle su njihovi vojnici otišli još 2003. godine. Za početak to će biti humanitarna misija, i pomagaće ubuduće srpski narod u našoj južnoj pokrajini u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijlane pomoći

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i rukovodilac regionalnog predstavništva za Balkan NVO "Ruska humanitarni misija", Branimir Nešić, potpisali su u Beogradu Memorandum o saradnji na realizaciji humanitarnih i dobrotvornih programa.

Dogovoren čje itav niz zajedničkih projekata i aktivnosti, za ovu i za sledeću godinu, koja podrazumevaju ulaganja u bolnice, škole i druge sisteme koji su vitalni za opstanak našeg naroda na KiM

Prema tom memorantumu, "Ruska humanitarna misija" u saradnji sa vladinom Kancelarijom za KiM, pomagaće ubuduće srpski narod u Pokrajini u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijlane pomoći.

(VIDEO) DRECUN ZA PINK: Bez Srbije NEMA REŠENJA ZA KOSOVSKI PROBLEM i to Albanci i velike sile moraju da shvate!

Đurić je tim povodom istakao da je prirodno kada na borbi za opstanak našeg naroda na KiM zajednički rade Srbi i Rusi, te da je za nas i simbolički i suštinski veoma važno to što se "Ruska humanitarna misija" uključila u pomoć našem narodu na KiM na organizovan način. 

Reč je, dodao je Đurić, o uglednoj i ozbiljnoj međunarodnoj humanitarnoj organizaciji koja okuplja značajne donatore iz cele Rusije. 

- Okuplja i ugledne ljude, intelektualce, ljude od uticaja i dobro je da oni budu zainteresovani i angažovani na pomoći našem narodu na KiM - rekao je Đurić.

TRAMP U SRBIJI ŠIPTARI U PANICI! Vest o dolasku predsednika SAD IZAZVALA HAOS U PRIŠTINI!

Kako je rekao, već je dogovoren čitav niz zajedničkih projekata i aktivnosti, za ovu i za sledeću godinu, koja podrazumevaju ulaganja u bolnice, škole i druge sisteme koji su vitalni za opstanak našeg naroda na KiM. 

Tanjug

- Pozivam na univerzalnu solidarnost kada je reč o KiM, kao i humanitarne organizacije iz drugih zemalja da nam se priključe, jer borba za KiM, za očuvanje i opstanak srpskog i drugih ugroženih naroda na KiM jeste civilizacijska vrednost svih onih koji se zalažu za opšte principe slobode, čovekoljublja i ljudske sloge i solidarnosti - rekao je Đurić.

"Ruska humanitarna misija" radi uz pomoć   ruske države i drugih fondova, u tri regiona - na Balkanu, u srednjoj o centralnoj Aziji i na Bliskom istoku 

On je dodao da su Srbi i Rusi poznati po tome što su uvek bili na stranama onih koji se zalažu za pravo i pravdu, a protiv ugnjetavanja svake vrste i teškog položaja u kome se i danas nalazi srpski narod na KiM.

UCENA! SRBIJA MORA U NATO! Kurir Rama preneo poruku SAD, SAVEZ SA RUSIJOM MORA DA SE RASKINE!

Rukovodilac regionalnog predstavništva "Ruske humanitarne misije" Branimir Nešić je istakao da potpisivanjem Memoranduma, ta organizacija zvanično započinje, zajedno sa Kancelarijom, rad na KiM u tri pravca - obrazovanju, zdravstvu i pomoći socijalno ugroženom stanovništvu.

PUTIN ČINI SVE DA SE ISKUPI ZA SRAMOTNO PONAŠANJE JELJCINA PREMA SRBIMA: Beograd može da računa na moćnu Rusiju!

- Nadamo se da će, zajedničkim silama, život naših ljudi i svih koji žive na KiM biti unapređen i da će to biti jedno bolje mesto za život - rekao je Nešić.

Beta

Prema njegovim rečima, "Ruska humanitarna misija" radi uz pomoć i podršku ruske države i drugih fondova, u tri regiona - na Balkanu, u srednjoj o centralnoj Aziji i na Bliskom istoku. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stepa

pre 6 godina

Hvala braco. Jedni ti pomazu da opstanes, salju ti pomoc, podrsku, brane te u UN i drugim organizacijama. A drugi te zasuli uranijumom, pobili ti narod, oduzeli ti deo teritorije, non stop ti drze pridike i podrzavaju najvesci sljam u Srbiji (razne NVO). Pametnome i dobronamernom dosta. A onom cije misljenje zavisi od cenovnika je takodje lak izbor.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija