• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.09.2017

17:18

MARKO ĐURIĆ: Presudom Vasiljkoviću, presuđeno i svim Srbima!

Politika

MARKO ĐURIĆ: Presudom Vasiljkoviću, presuđeno i svim Srbima!

Podeli vest

Potpredsednik Glavnog odbora SNS, Marko Ðurić, poručio je danas da je presudom Draganu Vasiljkoviću, poznatijem kao kapetan Dragan presuđeno i svim Srbima koji su početkom 90. stali u odbranu svojih kolektivnih prava i svoje države

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Ðurić tim povodom ističe da progon Srba u Hrvatskoj ostaje, kako kaže, goruća sramota čitave Evrope.

- Dragan Vasiljković, u ratno vreme poznat i kao Kapetan Dragan, danas je u Hrvatskoj osuđen u političkom procesu, a presuđeno je svim Srbima koji su početkom 90-ih godina stali u odbranu svojih kolektivnih prava i svoje države- naveo je Ðurić.

Ðurić je ukazao i da progon Srba iz Hrvatske ostaje goruća sramota čitave Evrope, a ova presuda je samo još jedan u nizu šamara srpskom narodu, ali nije se ništa drugo ni moglo očekivati od pravosuđa države u kojoj su inspiratori i sprovodioci najvećeg etničkog čišćenja u Evropi nakon Drugog svetskog rata danas slavljeni kao heroji. 
 

- Umesto što politički motivisanim presudama nastavljaju da pothranjuju šovinističku mržnju prema srpskom narodu, pravosudni organi u Hrvatskoj mogli bi da učine nešto povodom table sa ustaškim pozdravom u Jasenovcu ili činjenice da je više od četvrt miliona ljudi proterano, a više od dve hiljade ubijeno i nestalo tokom operacija etničkog čišćenja cinično nazvanih ''Oluja'' i ''Bljesak'', a da niko od najodgovornijih nije za to kažnjen- naveo je.

(VIDEO) KAPETAN DRAGAN OSUĐEN NA 15 GODINA ZATVORA, ali bi ipak mogao da bude PUŠTEN NA SLOBODU!​

Ukazao je da političke presude ne doprinose pomirenju naroda i normalizaciji odnosa u regionu, jer budućnost se ne može graditi na iskrivljenju istorijskih činjenica i prećutkivanju pravih zločina i amnestiranju pravih zločinaca. 

- Dragan Vasiljković je očigledno osuđen za primer, kao simbol otpora stvaranju države u kojoj srpski narod, njegova kultura i vera nisu bili poželjni, i u očima svog naroda i svojih saboraca on nikada neće biti zločinac- naveo je Ðurić, koji je i direktor vladine Kancelarije za KiM.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija