• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.09.2017

18:10

HRVATSKA od Srbije traži 40 MILIJARDI EVRA RATNE ODŠTETE! Ustaška politika sve otvorenije preti našoj državi!

Politika

HRVATSKA od Srbije traži 40 MILIJARDI EVRA RATNE ODŠTETE! Ustaška politika sve otvorenije preti našoj državi!

Podeli vest

HDZ i SDP i Most, tri najjače partije u Hrvatskoj, poručile da Srbija ne može ući u Evropsku uniju sve dok im ne isplati basnoslovno visoke ratne reparacije

Tri najjače partije u Hrvatskoj - HDZ, SDP i Most - zvanično su zapretile da će blokirati ulazak Srbije u Evropsku uniju sve dok im naša država ne isplati čak 40 milijardi evra ratne odštete!

Neoustaška, antisrpska politika u kojoj se potpuno slažu i hrvatska vlast i opozicija preti tako da izazove novu veliku krizu u regionu.

Zabolela ih istina

Povod za najnovije sulude pretnje iz Zagreba jeste izjava srpskog predsednika Aleksandra Vučića koji je na marginama zasedanja Skupštine UN u Njujorku izneo svoje primedbe na predlog hrvatskog zakona o pravima hrvatskih branitelja. U tom zakonskom tekstu na više mesta navodi se da je Srbija izvršila "kriminalnu i zločinačku agresiju na Hrvatsku"!?! Aleksandar Vučić je rekao da takva formulacija osim što je lažna, jeste i apsolutno neprihvatljiva i sračunata na provokaciju Srbije.

HRVATSKOM UPRAVLJAJU USTAŠE I FAŠISTI: Šokantna analiza Borisa Budena, ovo mu u "lijepoj njihovoj" neće oprostiti!

Teški kompleksi

Teško je razumeti komplekse koje ispoljava hrvatska politika kada su Srbi u pitanju, a posebno predsednik Vučić
Aleksandar Vulin, ministar odbrane

Odgovarajući na ovu konstataciju našeg predsednika, poslanik Mosta Miro Bulj poručio je da bi Srbima bilo bolje da što pre počnu da spremaju pare!

- Vučić je bio jedan od vođa pobune i pripadnik četničkih odreda. Bolje bi mu bilo da kaže gde su naši nestali i da se bavi ratnom odštetom Hrvatskoj, koja će ga koštati 40 milijardi evra. Sramota je da Vučić uopšte komentariše naš zakon... - rekao je Bulj, a ovim strašnim optužbama, između ostalih, pridružio se i predsednik saborskog Odbora za ratne veterane Josip Đakić iz vladajućeg HDZ. On je direktno zapretio Srbiji da neće ući u EU sve dok ne isplati odštetu!

- Vučić se očigledno boji naknade štete koju će Srbija pre ili kasnije morati da plati. Ratna odšteta se navodi u jednoj od pet pristupnih tačaka Srbije u EU! - rekao je Đakić, a njegove radikalne, antisrpske stavove podržali su i poslanici opozicionog SDP.

Komentarišući neosnovane optužbe i najnovije pretnje koje stižu iz Hrvatske, ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže za Informer da je jedina oštećena strana zapravo Srbija.

Tanjug

mojugao

JADRANKA JOKSIMOVIĆ
MINISTARKA ZA EVROPSKE INTEGRACIJE

Njihova priča nema veze sa evrointegracijama Srbije. To su potpuno proizvoljne izjave. Taman kad pomislim da će se nešto popraviti u odnosima sa Hrvatskom, njihova politička elita potrudi se da dokaže suprotno.

- Hrvatska ne može da traži ratnu odštetu od zemlje sa kojom nije bila u ratu, ali bi mogla i morala da plati odštetu svojim državljanima srpske nacionalnosti koje je proterala i lišila ih svih prava. Teško je razumeti komplekse koje ispoljava hrvatska politika kada su Srbi u pitanju, a posebno predsednik Vučić. On je čovek dijaloga i mira, a nisam siguran da u Hrvatskoj to žele. Za dogovor su potrebne dve strane, a za sukob samo jedna - upozorava Vulin.

Slično mišljenje deli i direktor "Veritasa" Savo Štrbac, naglašavajući da su se hrvatski političari ili zaleteli sa ovakvim izjavama ili ne poznaju situaciju.

- Hrvatska je protiv Srbije vodila spor pred Međunarodnim sudom pravde, međutim, njihov glavni tužbeni zahtev za genocid je odbijen, a samim tim i sporedne tužbe, među kojima je ona za naknadu ratne štete. Zbog toga mislim da ove izjave predstavljaju elementarno nepoznavanje prava i situacije. Ili to, ili te izjave služe za sticanje jeftinih političkih poena - ističe Štrbac, dodajući da se u Hrvatskoj godinama unazad izbori dobijaju na odnosu prema Srbima:

KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV USTAŠE KELEMINCA zbog podsticanja na mržnju i nasilje prema Srbima

- Što veća mržnja prema Srbiji i srpskom narodu, to više glasova na izborima...

Srpski neprijatelji

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta napominje da se istina po svaku cenu mora isterati na videlo.

- Hrvatska je neprijateljska država jer zastupa apsurdnu teoriju da smo mi izvršili agresiju, a da su oni bili žrtve i vodili odbrambeni i oslobodilački rat. Srbija mora da insistira na činjenicama i istini, a istina je da su Hrvati vodili zločinački rat, s ciljem stvaranje etničke države sa što manje Srba. Ne sme se zaboraviti da je Hrvatska proterala pola miliona Srba i uništila ili otela većinu srpske imovine - zaključuje Linta.

Srbiju porede sa nacističkom Nemačkom!?

Zagrebački "Večernji list" u svom jučerašnjem broju objavio je tekst u kome se Srbija upoređuje sa nacističkom Nemačkom i lamentira nad time što nismo prošli katarzu kao Nemci 1945!?
"Srbija nije prošla onu katarzu kakvu je trebalo da prođe svaka zemlja koja je na vlasti imala režim nalik na nacionalsocijalistički u Nemačkoj. Nemačka je u Drugom svetskom ratu pokrenula niz osvajačkih, agresorskih ratova, koje je na kraju 1945. sve izgubila. I Srbija je pokrenula niz osvajačkih ratova koje je takođe na kraju sve izgubila", piše između ostalog u kolumni Zvonimira Despota.

 

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija