• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.09.2017

20:04

STRAH OD PREVREMENIH IZBORA U BEOGRADU! Janković u panici: Vučić ide na izbore već u novembru?!

Politika

STRAH OD PREVREMENIH IZBORA U BEOGRADU! Janković u panici: Vučić ide na izbore već u novembru?!

Podeli vest

Lider PSG ubeđen da predsednik sprema 'blickrig' udar na opoziciju, koja nije spremna za lokalne izbore. Moramo što pre da se ujedinimo, poručio Janković kolegama

Propali dosovski predsednički kandidat Saša Janković upao je u neviđenu paniku pošto su mu u noći između nedelje i ponedeljka njegovi izvori iz SNS javili da će lokalni izbori u Beogradu biti održani već u novembru, otkriva Informer!

SINIŠA MALI: Verovatno ću podneti ostvaku pre kraja mandata!

Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) tvrdi da predsednik Aleksandar Vučić rasturenoj opoziciji iza leđa priprema 'blickrig' izbore u želji da ih uhvati nespremne i ponovo pobedi.

Misli da je to manevar

Gotovo svi mediji u Srbiji preneli su juče vest da bi, na predlog funkcionera SNS, na glasanje u Beogradu moglo da se ide, tri meseca pre roka, 10. decembra, ali Janković je svojim saradnicima rekao da je to "Vučićeva finta".

Tanjug

mojugao

GORAN VESIĆ
GRADSKI MENADŽER

SNS ima impresivne rezultate u prestonici. Pobedićemo na beogradskim izborima, kad god oni budu održani.

- Saša je u strašnoj frci od brzih izbora! Njemu su neki njegovi ljudi javili da će izbori biti u novembru, da Vučić hoće da opoziciju uhvati na spavanju i ubedljivo pobedi. Janković je zato u toku celog dana panično zvao ostale lidere opozicije, javljao im svoja saznanja i apelovao na njih da se što pre sastanu i dogovore jednu izbornu listu u Beogradu... - prenosi naš izvor, funkcioner PSG.

I dok Saša Janković nije juče odgovarao na pozive i poruke novinara Informera, predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je juče da uopšte nije razmišljao o beogradskim izborima.

- Nebojša Stefanović je u nedelju na partijskom sastanku rekao da u SNS razmišljaju o izborima u decembru. Rekao sam da ne mislim da je to baš najbolje, ali neću da se protivim. Poručio sam im: Ljudi, idite i nemojte da se plašite i stidite, jer je u Beogradu urađeno više nego u poslednjih 15,20 godina. Idite i pobedite - rekao je Vučić.

DOKAZ POTPUNOG LUDILA LUZERSKE BRATIJE! Janković, Jeremić, Rodić i Brkić IZMISLILI POKUŠAJ UBISTVA!

Ko se sve pominjao kao mogući kandidat za gradonačelnika

* Aleksandar Šapić, Grupa građana
* Miljan Damjanović, SRS
* Saša Radulović, DJB
* Čedomir Jovanović, LDP
* Aleksandar Antić (ako SPS ide samostalno)
* Aleksandar Crkvenjakov, DS

Da u priči o Jankovićevom strahu od 'novembarskih izbora' i te kako ima istine, pokazuju i vesti koje stižu iz okruženja Vuka Jeremića.

"Opozicija mora da odgovori jedinstveno na poteze vlasti, a prvi korak treba da bude usaglašena lista izbornih uslova koja će biti prezentovana vlasti i javnosti", saopštili su juče iz Jeremićevog štaba. Sličan zahtev stigao je i od DS.

- DS je otvoren za razgovor sa drugim članovima opozicije, ovo je ključni trenutak da se ujedinimo i borimo za građane. Apelujem na opoziciju da se urazumi i što pre sedne i razgovara - poručio je šef gradskog odbora demokrata Balša Božović, dok je lider "Dveri" Boško Obradović pozvao na bojkot izbora u Beogradu!?!

Nije im vlast kriva

Na drugoj strani, politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je očigledno da se u srpskoj opoziciji više ne zna ni ko pije ni ko plaća.

- Raniji gradski izbori su dobar taktički potez i to povećava šanse onima koji su za njih bolje pripremljeni. Nije vlast kriva što opozicija još tihuje i ne može da se organizuje na koji će način nastupiti na izborima. Ne bi me čudilo da se izbori završe, a da oni ne dođu do odgovora na to pitanje - kaže Stanković.

Procedura izbornih radnji

Poslednji izbori u Beogradu održani su 16. marta 2014. godine, a gradski parlament formiran je 23. aprila.
Prema zakonu, izbori se moraju sprovesti najkasnije 30 dana pre kraja mandata aktuelnih odbornika, a od dana raspisivanja do dana održavanja izbora ne sme proteći manje od 45 i više od 60 dana.
Dve su mogućnosti za vanredne izbore u decembru. Jedna je da gradonačelnik Siniša Mali podnese ostavku, posle čega bi počeo da teče rok od mesec dana za izbor naslednika. Ukoliko ne bi bio izabran, sledi uvođenje privremenih mera i raspisivanje vanrednih izbora.
Druga mogućnost je da se do petka, 29. septembra ne zakaže sednica Skupštine grada, posle čega bi usledilo uvođenje privremenih mera i raspisivanje vanrednih izbora.

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija