• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

26.09.2017

17:54

CRKNITE DUŠEBRIŽNICI! Šojgu dolazi u Srbiju na dan oslobođenja Beograda, PUTIN ŠALJE MIGOVE, TENKOVE, S 300...!

Politika

CRKNITE DUŠEBRIŽNICI! Šojgu dolazi u Srbiju na dan oslobođenja Beograda, PUTIN ŠALJE MIGOVE, TENKOVE, S 300...!

Podeli vest

Obećani borbeni avioni i vojna tehnika iz Rusije bi mogli da stignu već u narednih nekoliko nedelja. Istovremeno, na Dan oslobođenja Beograda, 20. oktobra, očekuje se dolazak ruskog ministra odbrane u Beograd
Reuters/Public

Ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu mogao bi da poseti Beograd, na Dan oslobođenja 20. oktobra, a postoji mogućnost da se i pre njegovog dolaska u Srbiju dopreme prvi migovi i vojna oprema koju je Rusija još ranije odlučila da isporuči Srbiji.

Visoki ruski zvaničnici već su u više navrata najavljivali da Moskva planira da do kraja ove godine isporuči šest lovaca "mig-29" Srbiji, kao i da se razgovara o mogućoj prodaji PVO sistema S-300 Srbiji

 

Tačan datum posete i dopremanja vojne tehnike biće utanačeni u petak, 29. septembra, kada prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica Dačić ide u Moskvu na sastanak Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju Srbije i Rusije. 

RUSKI MINISTAR ODBRANE ŠOJGU OTVORENO PORUČIO BEOGRADU: Rusija hoće vojni savez sa Srbijom!

On će se tamo sresti i sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovom, a osim ekonomskih tema, kako se očekuje, dvojica ministara, razgovarati i o političkim pitanjima, kao što su pritisci na Srbiju da uvede sankcije Rusiji, statusu Srpsko-ruskog centra u Nišu, namerama vlasti u Prištini da pređu prag više međunarodnih organizacija…

Visoki ruski zvaničnici već su u više navrata najavljivali da Moskva planira da do kraja ove godine isporuči šest lovaca "mig-29" Srbiji, kao i da se razgovara o mogućoj prodaji PVO sistema S-300 Srbiji.

Pomenuti migovi zahtevaju remont, što će prema procenama koštati između 180 i 230 miliona evra. 

PUTIN I ŠOJGU DOLAZE U BEOGRAD? Sa Srbima će obeležiti stogodišnjicu proboja Solunskog fronta i oslobođenje Beograda?!

Vojnotehnički dogovor dveju zemalja uključuje da srpska vojska kao donaciju dobije i 30 tenkova T-72 S i 30 borbenih izviđačkih oklopnih vozila BRDM 2 i manje topove kalibra 14,5 milimetara.

Vlada i predsednik Srbije vode politiku vojne neutralnosti - poručio je juče ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji se u Moskvi sastao sa generalnim sekretarom Organizacije dogovora kolektivne bezbednosti (ODKB), general-pukovnikom Jurijem Hačaturovom.

RUSIJA JE RAME O KOJE SRBIJA MOŽE DA SE OSLONI: Beograd može da računa na Moskvu u odbrani Kosmeta!

- Našim domaćinima sam preneo da Srbija nema nameru da postaje član ODKB, ni NATO, ali ima veliku želju da produbljuje saradnju sa ODKB i njenim članicama. Sve one podržavaju principijelnu poziciju Srbije u odnosu prema KiM i na tome sam im posebno zahvalio - rekao je ministar odbrane.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bogme

pre 6 godina

Nemojte vi nikakvu saradnju sa Rusojom pa kad nas NATO napadne opet onda ce biti s..nje.Samo verujte u sebe kao da smo nuklearna sila!

Nonsense

pre 6 godina

НАТО је напао Србију онда када је Русија имала квинслишку власт, али данас са Владимиром Путином на њеном челу, нико не сме Србију да пипне тако да те претње и плашење Срба више не пролазе.

Dejan

pre 6 godina

Ja bih viseo voleo da se umesto svih ovih silnih nagadjanja kada ce stici Migovi, S-300 i ostalo, nasa vojska operema u tisni...Veci bi sok bio (za nase neprijatelje) kada bi u novinama procitali da je S-300 vec operativan, da su Mig-ovi spremni u svakom momentu za akciju, da je Sumadija na borbenom dezurstvu itd itd...

sumadinac neprskani

pre 6 godina

poklonu se u zube ne gleda . ali nekad poklon dodje sa malo zakasnjenja kao kad detetu od 12 godina poklonite zvecku . e sad sto rekao lazanski braco vazduhoplovci i inzenjeri uz bozju pomoc spremajte se za remont. sta god da to znacilo . sve u svemu od 20-tog oktobra cemo imati jos sest krntija za popravku ako sam razumeo dobro zadnji deo vasega teksta.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija