• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.09.2017

15:49

STEFANOVIĆ: Velika pobeda Srbije - SPREČILI SMO DA SAMOPROGLAŠENO KOSOVO UĐE U INTERPOL!

Politika

STEFANOVIĆ: Velika pobeda Srbije - SPREČILI SMO DA SAMOPROGLAŠENO KOSOVO UĐE U INTERPOL!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas u Pekingu, da je Srbija izvojevala veliku diplomatsku pobedu, jer je sprečila ulazak samoproglašene države Kosovo u Interpol

Stefanović je na Tviteru, tokom drugog dana zasedanja Generalne skupštine Interpola, napisao:

- Velika diplomatska pobeda Srbije. Uz pomoć prijatelja, sprečili smo da samoproglašeno Kosovo uđe u Interpol.

 

Ministar je kineskim prijateljima Srbije zahvalio na ogromnoj podršci i pomoći, pogotovo kada je reč o zaštiti integriteta Republike Srbije.

- Zahvaljujući toj, ali i podršci drugih prijatelja u Interpolu, uspeli smo da sprečimo da samoproglašeno Kosovo samostalno uđe u sastav ovog organa - istakao je ministar.

Takođe je izrazio nadu da ćemo i u budućnosti uspevati da zajedno sa našim prijateljima pobeđujemo sve izazove koji su pred nama.

- Srbija nastavlja da bude zemlja koja predstavlja simbol bezbednosti i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije na teritoriji čitave naše zemlje i mi ćemo u saradnji sa drugim zemljama nastaviti da radimo u tom pravcu - istakao je Stefanović, navedeno je u jučerašnjem saopštenju.

Stefanović je danas, drugog dana zasedanja Generalne skupštine Interpola, rekao da je pozicija Srbije po pitanju članstva u ovoj organizaciji jasna - samo suverene države i države članice UN mogu podneti prijavu za članstvo u Interpolu.

- Interpol treba na svaki način da izbegne politizaciju svog rada, što je strogo zabranjeno i Ustavom ove organzacije. Pozivanje na članstvo u Ujedinjenim nacijama predstavlja jedini potpuno siguran način da se utvrdi status države i da se izbegne zamka politizacije - istakao je Stefanović.

Srbija je imala "živu" diplomatsku aktivnost koja je rezultirala time da je Priština "povukla" kandidaturu za prijem u Interpol.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija