• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs

27.09.2017

18:04

ŠIPTARSKA POSLA! TAČI SA PENSOM UGOVARA UDAR NA BEOGRAD! Pritisnuće i papu Franju da prizna Kosovo!

Politika

ŠIPTARSKA POSLA! TAČI SA PENSOM UGOVARA UDAR NA BEOGRAD! Pritisnuće i papu Franju da prizna Kosovo!

Podeli vest

Predsednik takozvane države Kosovo boraviće narednih dana u Americi kako bi sa zamenikom predsednika SAD Majklom Pensom utanačio način na koji bi Amerika mogla da se uključi i briselski dijalog koji EU vodi između Beograd i Prištine

Tači je na ovu temu već razgovarao sa Pensom tokom njegove posete Crnoj Gori kada ga je prema saznanjima Sputnjika obavestio da  više "nema poverenje u evropske institucije" da imaju snage da ceo proces dovedu do kraja.

Tači će od SAD zatražiti da se umešaju u razgovore Beograda i Prištine, kao i da prisile Srbiju da prizna Kosovo

- Unutrašnji problemi koje EU ima naveli su Tačija da insistira kod Pensa da pomogne Kosovu, jer je proces koji EU vodi sa Beogradom u ime Prištine zapao u ćorsokak - kaže naš sagovornik.

TRAMP U SRBIJI ŠIPTARI U PANICI! Vest o dolasku predsednika SAD IZAZVALA HAOS U PRIŠTINI!

S druge strane, i sam Pens veruje da bi bilo dobro da se Amerika uključi u ovaj proces jer im je stalo da se što pre Kosovo nađe ne toliko u EU koliko u NATO-u.

- Na taj način bi samo Srbija i BiH bi bile van ove organizacije - navodi naš sagovornik.

Pens veruje da bi bilo dobro da se SAD uključe u proces jer im je stalo da se što pre Kosovo nađe u NATO 

Tači namerava da pre Amerike poseti i Vatikan, kako bi ih ubedio da priznaju državu Kosovo, jer smatra da bi to povuklo nogu za ostale države da ubrzaju priznanje Kosova.

STEFANOVIĆ: Velika pobeda Srbije - SPREČILI SMO DA SAMOPROGLAŠENO KOSOVO UĐE U INTERPOL!

- Što se tiče Amerike, Tači namerava da od njih zatraži da se umešaju u poslednju fazu pregovora Beograda i Prištine, koja treba da rezultira završnim dokumentom o normalizaciji odnosa koji će nedvosmisleno biti dokument kojim Srbija priznaje Kosovo - navodi naš sagovornik.

Reuters

Podsećanja radi, Tači je krajem avgusta najavio direktno učešće SAD u nastavak dijaloga Beograda i Prištine, kao "snažnu garanciju za preduzimanje koraka i brzih odluka".

RUSI SE VRAĆAJU NA KOSMET: Pomoći će Srbima svim sredstvima da opstanu, PRAVIĆE BOLNICE, ŠKOLE...!

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija