• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.09.2017

21:15

SVI BEŽE VUČIĆU SA TV MEGDANA! Lideri opozicije ne smeju na duel s liderom SNS

Politika

SVI BEŽE VUČIĆU SA TV MEGDANA! Lideri opozicije ne smeju na duel s liderom SNS

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio TV duel s petoricom lidera opozicionih parlamentarnih stranaka, ali sada niko od njih ne želi da mu izađe na crtu

Mole Boga da duela ne bude
Opozicija je u jako lošem stanju, njoj ništa ne odgovara. TV duel traže, a Boga mole da ga ne bude
Branko Radun, analitičar

Lideri opozicionih partija prepali su se od javnog sučeljavanja s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem!

Premda već mesecima i godinama dreče kako u Srbiji vlada medijski mrak i svaki čas zahtevaju TV duel s liderom SNS, sad kad im je on to javno ponudio, gotovo svi odreda traže izgovore da izbegnu duel.

Predsednik Vučić je, gostujući u utorak uveče u emisiji "Upitnik" na RTS, poručio da ne beži od TV debate s političkim protivnicima.

- Molim vas, s kim mi preporučujete da idem na duel? To traže i Radulović i Šešelj i Obradović i DS... Hoću, evo pristajem, dovedite ih petoricu i izaći ću na kraj sa svom petoricom, i to uživo kod vas u studiju. Samo neću da razgovaram sa vanparlamentarnim strankama, neću da unižavam državu... - rekao je Vučić novinarki Oliveri Jovićević i postavio samo jedan uslov: da dobije isto onoliko vremena koliko bi imala petorica njegovih rivala.

RTS: Spremni smo da organizujemo TV duel

Glavni urednik Informativnog programa RTS Nenad Lj. Stefanović u izjavi za Informer navodi da je više nego raspoložen da Javni servis organizuje ovo TV sučeljavanje.
- A ko ne bi organizovao takvu debatu? Kada se potencijalni učesnici dogovore oko pravila igre takve debate, mi sutradan možemo da otvorimo studio - bio je kratak i jasan Stefanović.

printscreen RTS

Slično razmišlja i sama autorka "Upitnika" Olivera Jovićević:
- Naravno da bih organizovala takvu debatu. Dijalog s jasnim pravilima i bez ličnih vređanja. Ako su s tim saglasni i gosti.

Međutim, kada je Informer juče pozvao lidere parlamentarnih stranaka i pitao ih da li prihvataju Vučićev poziv, ispostavilo se da "svi junaci nikom ponikoše". I dok Boris Tadić i Saša Radulović nisu ni odgovorili na ponudu predsednika, drugi su odmah počeli da postavljaju svoje uslove!

- Šutanovac poziva Vučića na TV duel 'jedan na jedan', na Javnom servisu. Neka Vučić bira voditelja emisije i neka ima duplo više vremena - rekli su nam u DS odbijajući da objasne zašto odjednom beže od prilike za TV duel opozicije i predsednika.

Lider SRS Vojislav Šešelj pak kaže da neće da bude u istoj TV emisiji na istoj strani sa "drugim skupštinskim govnima".

- Išao bih na taj TV duel, ali samo da učestvujemo Vučić i ja. Pa da vidimo ko je jači! A s ovim govnima iz opozicije ne bih nikad bio u duelu, jer bi oni samo njemu išli naruku - kaže lider radikala.

I lider LDP postavio je svoje "originalne" uslove za TV duel.

"Čedomir Jovanović je spreman za duel, ali pod uslovom da Vučić i ostala četvorica dogovore ko će da ćuti, a ko će da govori u njihovo ime, a da Čedomir Jovanović ima vremena koliko svi ostali zajedno. Jer on je oduvek imao iste stavove, dok su njihovi zajednički", saopštili su iz LDP.

Na kraju, jedini koji je načelno prihvatio TV duel je lider Dveri Boško Obradović.

- Što se mene tiče, ja sam spreman i taj TV duel tražim već godinama. Potpuno mi je svejedno koje je vreme i mesto. Lično sumnjam da će Vučić smeti da nam izađe na crtu - kaže Obradović. Kad smo mu rekli da njegove kolege listom odbijaju da idu u duel sa Vučićem, on je rekao da ne može da se meša u njihove odluke.

Printscreen You Tube

mojugao

NEBOJŠA KRSTIĆ

MEDIJSKI STRUČNJAK

Kako će se međusobno izabrati pet opozicionara koji će Vučiću na megdan? Po lepoti? Po pameti? Po broju folovera na Tviteru? Po veličini gajbe?

S druge strane, politički analitičar Branko Radun kaže da ga ovakav zaokret opozicije nimalo ne čudi.

- Naša opozicija je u jako lošem stanju, njoj ništa ne odgovara. Tako i TV duel traže, a Boga mole da ga ne bude. Slabi su i razjedinjeni. Jedni prave stranku, drugima se raspala, neki traže partnere jer sami ne mogu... - ocenjuje Radun i dodaje da ne može neko ko je osvojio dva odsto na izborima da očekuje da ima isti medijski tretman kao neko ko je osvojio 55 odsto glasova.

- Neko merilo mora da postoji. Tako Beli Preletačević vredi ko pet Boška Obradovića ili dva Vuka Jeremića. Moraju se pre tog TV duela definisati jasna pravila - zaključuje Radun.

 

 

 

 


 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
paun

pre 6 godina

Znaju da ce se obrukati ako izadju na duel sa njim.

miljana

pre 6 godina

Beže naravno kad nemaju rezultate iza sebe već samo prazne priče i laži!

daca

pre 6 godina

Najlakse je pricati u kameru, probaj reci to u lice

Filip

pre 6 godina

Sve dok su isti ljudi na celu opozicionih stranaka nema nista od njih. Znaju oni to i zato i nece u duel sa Vucicem.

Andrijana

pre 6 godina

Vucic nema sta da prica sa ovim Boskom. Nisu isti nivo uopste.

Dule

pre 6 godina

Zato sto bi taj tv duel u potpunosti obesmislio postojanje ovih tragikomicnih opozicionara!

Veljko

pre 6 godina

Oni ne mogu u TV duel sa Vucicem zato sto ce ih on u istom pocistiti, a to bi zacementiralo njihovu politicku propast.

Nikola

pre 6 godina

Vucicu nemoj da odustajes! Najveci pozdrav za tebe od Nikole iz Kragujevca. Nekako trenutno ne mogu da zamislim drugog coveka na celu majke Srbije! Mada iskreno ostatak stranke je ispod tvog nivoa najmanje 5 klasa

aeksa

pre 6 godina

opoyicija na[a u srbiji svi su isti samo imaju drugi brij telefona

Ejmi

pre 6 godina

Svi junaci nikom ponikoše - Vučić je toliko jači od njih, koliko je on uradio korisnoga za Srbiju, a koliko oni oni u vreme svoje vlasti nisu. Znaju da ne postoje argumenti koje bi mu suprotstavili, pa biraju varijantu bezbednog napadanja iz daljine.

Sanja

pre 6 godina

Svi iz opozicije su jaki na usta a kada treba na TV duel onda svi beže.

Havlov

pre 6 godina

Opozicija ne zna kako da se opere kod svojih glasača , pa traže alibi za već siguran poraz.

Aleks

pre 6 godina

Сумњам младићу Обрадовићу да ћете ви да будете на тој црти, јер Вучић децидирано рече да неће да разгова са ВАНпарламентним странкама јер ви сте у парламенту само што вам је ДС помогао својим гласовима, а иначе сте ситна риба. Поред тога ви немате знања ни колико имају појединци у биртијама, са вама одиста нема шта да се разговара, ви ништа не знате Када већ помињете црту знчи биће остали један иза другог и Вучић ће их појести као лош доручак. И најзад, да кажем не припадам НИТИ ЈЕДНОЈ ПАРТИЈИ НИТИ ИДЕОЛОГИЈИ, НАМАМ НИКАКВОГ ВОЂУ.

aca

pre 6 godina

mi koji smo i srcem i dusom za Vucica ne mozemo da svatimo ovako los potez sam protiv petorice to nema veze sa mozgom pa ko bi normalan to prihvatio bio bi mu to kraj karijere a sad oni mogu da traze jedan na jedan a Vucic nece i eto njima materijala da spekulisu da on ne sme.

Izbori 2024

TV

Šta se zapravo desilo sa Dankom Ilić? Advokat Simić: ima mnogo detalja koji izazivaju sumnju!
Live TV

Šta se zapravo desilo sa Dankom Ilić? Advokat Simić: ima mnogo detalja koji izazivaju sumnju!

Od kako se od utorka popodne pojavila informacija da je devojčica Danka Ilić (2) nestala u naselju Banjsko polje kod Bora, cela Srbija se pita samo jedno: gde je moglo da nestane dete koje je, kako se do sada zna, u presudnom trenutku bilo sa majkom, ima nepune dve godine i od koga nema traga na mestu i u okolini nestanka. Tokom 30 sati potrage, u javnost su stizale nove informacije o okolnostima nestanka devojčice, a mi vam donosimo ključne momente drame koju od sinoć prati cela Srbija i čijem se pozitivnom ishodu svi nadaju. Na ovu tremu u "Info jutru" govorili su Ivan Simić, advokat, Nenad Periš, otac stradalog Mateja Periša i Jugoslava Zajić, psihoterapeut.

28.03.2024

09:39

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija