• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.09.2017

20:13

KOSOVSKI MNISTAR PACOLI: Biću najsrećniji ako dođe do pomirenja Srba i Albanaca!

Politika

KOSOVSKI MNISTAR PACOLI: Biću najsrećniji ako dođe do pomirenja Srba i Albanaca!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova u kosovskoj vladi Bedžet Pacoli je tokom posete Briselu izjavio da je optimista kada je dijalog Beograda i Prištine u pitanju

- Moj cilj je što bolja saradnja Kosova sa regionom, a pogotovo sa Srbijom- rekao je Pacoli za Tanjug.

Pacoli je prvi član nove kosovske vlade koji se sastao sa zvaničncicima EU u Briselu, a posle razgovora sa komesarom za pregovore o proširenju Johanesom Hanom rekao je da je optimista kada je reč o nastavku dijaloga sa Beogradom.

- Ja sam veliki optimista, jer je gospodin Vučić otvorio nekoliko mogućnosti. Mi moramo koristiti svaku dobru stvar, uzeti, studirati, staviti na sto i raditi na tome. Ja sam to zahtevao već davno i uvek sam bio svestan da samo iskreni dijalog može pomiriti taj kraj.

Biću najsrećniji čovek ako se jednog dana taj kraj pomiri. Mi smo živeli nekada zajedno i život mora produžiti tako”, rekao je Pacoli odgovarajući na pitanje Tanjuga kako vidi nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

SLUČAJAN SUSRET U ZGRADI UN: Vučić Pacoliju: Gde si našao te glasove?

Pacoli je ocenio da je nova kosovska vlada dinamična, da dobro sarađuje i radi, a da je posebna prednost njena multietničnost.

- Poslanici srpske zajednice, ja ih nazivam ”Kosovari srpskog govornog područja- znaju jako dobro da oni moraju da rade sve za dobrobit svoje zajednice. Normalno je da ćemo sarađivati i u granicama mogućnosti raditi sve da se njihovo prisustvo u parlamentu i vladi Kosova opravda kod njihovih glasača - rekao je Pacoli.

PACOLI TVRDI: KOSOVO ULAZI U UNESKO: Srbija ne može da nas spreči, obezbedili smo dovoljno glasova!​

Na pitanje kakav je plan nove kosovske vlade kada je reč o formiranju vojske Kosova, Pacoli je odgovori da "nema vanrednih situacija”, da će "sve biti dobro" i da je on u Brisel došao da bi se upoznao sa EU zvaničnicima, da bi ih prvo saslušao, a onda dejstvovao.

- Vlada će se koncentrisati na ekonomske reforme. Naš cilj je da do kraja sledeće godine imamo ekonomski rast viši od pet procenata. To utiče na dobrobit naroda i kvalitetniji život - rekao je Pacoli.

On je dodao i da bi njegov lični cilj bio ekonomski rast na Kosovu od 10 procenata.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija