• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs

28.09.2017

20:20

OPASNO! SAD OD SANDŽAKA PRAVI NOVO KOSOVO ZA SRBIJU: Vašington po svaku cenu želi da RASTURI NAŠU ZEMLJU!

Politika

OPASNO! SAD OD SANDŽAKA PRAVI NOVO KOSOVO ZA SRBIJU: Vašington po svaku cenu želi da RASTURI NAŠU ZEMLJU!

Podeli vest

Posle kosovskih Albanaca, Vašington je našao nove saveznike za zatezanje užeta oko vrata Srbiji, ako se za tim ukaže potreba, među pristalicama Sulejmana Ugljanina

Stranka SDA Sandžaka, čiji je lider Sulejman Ugljanin, koji je i predsednik Nacionalnog saveta Bošnjaka u Srbiji, obavestila je političkog savetnika Ambasade SAD u Beogradu da zahteva reviziju Akcionog plana nacionalnih manjina, u koji bi se ugradili zahtevi Bošnjaka.

Amerika na sve načina pokušava da omogući NATO-u da se proširi. Da li će to biti kroz vojne baze (deo Sandžaka je u Crnoj Gori koja je sada članica NATO-a) ili na neki drugi način, nije bitno, ali oni žele da osiguraju svoju poziciju

U razgovoru je istaknuto i da se traži da se iz procedure povuče predlog zakona o pravima i slobodama nacionalnih manjina i zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina i da se formiraju nove radne grupe u kojima predstavnici manjina neće biti diskriminisani i čiji predlozi će se uvažavati. 

Da uprostimo, Ugljaninova stranka izjadala se Amerikancima kako Srbija "ne želi da im da autonomiju", ili da "prizna Sjeničku deklaraciju iz vremena Austrougarske kada su Bošnjaci zatražili da im se omogući samostalnost".

Šta hoće Sulejman Ugljanin od Amerike, a šta Amerika od njega?

Ovo nije prvi put da se Ugljanin obratio Amerikancima za "pomoć" i na to podseća i naša sagovornica Andrijana Maksimović, politikolog iz Novog Pazara. 

UGLJANIN SJENIČKOM DEKLARACIJOM UCENJUJE SRBIJU: Opasne namere propalog političara, Beograd na to ne sme nasesti!

Ona navodi da je činjenica da svaki put kada se Ugljanin oseti marginalizovano na političkoj sceni on počne da oživljava stare ideje koje i danas inspirišu njegove pristalice, a to je status Bošnjaka, autonomija dela Srbije gde oni žive i tako dalje. Ono na šta naša sagovornica upozorava je uloga Amerike u toj priči.

SRBIJA NA METI ČETIRI SILE: Rusija, SAD, Kina i Turska u žestokom ratu za prevlast na zapadnom Balkanu!

- To dešavanje u Sandžaku prosto se vidi kao način da se država Srbija sabije uza zid. Da joj se stavi do znanja da ona nije tako bitan činilac u širenju NATO- a u ovom delu sveta, ali i da se pokaže da ništa nije do kraja rešeno i da ima još novih otvorenih pitanja - navodi ona.

Reuters

Ugljanin ili ne shvata, ili vrlo dobro shvata, dodaje ona, da je on za Amerikance samo sredstvo.

- Upravo Sandžak je ono što Amerikancima treba sada kada znamo šta se desilo sa Kosovom, kako bi na neki način ucenjivali Srbiju. S druge strane, Ugljaninu su stranci potrebni da pokuša da ostvari ono što hoće - kaže ona.

Ugljaninova stranka izjadala se Amerikancima kako Srbija "ne želi da im da autonomiju", ili da "prizna Sjeničku deklaraciju iz vremena Austrougarske

Razlog zbog čega Ameriku zanima bošnjačko pitanje, navodi ona, treba pre svega sagledavati u činjenici da je Srbija van NATO-a.

ŠIPTARSKA POSLA! TAČI SA PENSOM UGOVARA UDAR NA BEOGRAD! Pritisnuće i papu Franju da prizna Kosovo!

- Amerika na sve načina pokušava da omogući NATO-u da se proširi. Da li će to biti kroz vojne baze (deo Sandžaka je u Crnoj Gori koja je sada članica NATO-a) ili na neki drugi način, nije bitno, ali oni žele da osiguraju svoju poziciju ovde - uverena je ona.

(VIDEO) UZBUNA! SRBIJA NA METI USAMLJENIH VUKOVA: Krah Islamske države u Siriji OPASAN I PO NAŠU ZEMLJU!

Ugljanin je inače nedavno od međunarodne zajednice zatražio da pomogne pitanje „trajnog rešenja statusa Sandžaka i statusa Bošnjaka kao naroda koji je autohton u Sandžaku, a momentalno čini brojčanu manjinu i u Srbiji i u Crnoj Gori, a to je zato što je, kako je istakao Ugljanin, "etnički bio ubijan, proterivan i proganjan".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
gagula

pre 6 godina

Naravno.To je davno rečeno i odlučeno!Zašto bi srbi nešto mogli a drugi narodi na balkanu ne???Srbima mogu entitet u bosni,traže sjever kosova,zašto to ne bi dobili bošnjaci u Sandžaku,albanci na jugu srbije...Još uvijek srbi misle da su nešto posebno???Razočarenje će biti teško i žestoko...a isto tako i budjenje.

ČITATELJKA

pre 6 godina

Odličan komntar! Nažalost, mi nikako da shvatimo da smo u ratovanjima devedestih postali potpuni gubitnici i da ćemo gubiti još teritorija. A možda smo i shvatili da je to istina, samo smo nastavili da sebe lažemo - postoje izuzeci i ja sam jedan od njih. Podsećam da su posle raspada SFRJ svim novonastalim državama dodeljen međunarodni pozivni broj a ostala su dva nedodeljena broja: 0382 i 0383 - 0382 je nedavno dobilo (nezavisno) Kosovo. Koji deo Srbije će dobiti 083 - to ćemo tek saznati.

ATOMSKA SPARTA

pre 6 godina

Na svu sreću vremna Šamila Basajeva i Alije Izetbegovića su prošlost, a za Putina i Rusiju nema razlike između ISIS-ovaca na Kavkazu, u Siriji ili ISIS-ovaca na Balkanu, posebno ne u Srbiji, možete sa svojim gazdama, to jest vlasnicima, Amerikancima samo zajedno da režite dok sanjate svoju terorističku dzamahiriju u Srbiji, na Balkanu ili bilo gde slično, ali na kraju ćete uvek da završite u prašini i pepelu kao što je to slučaj sa vama u Siriji, ta VEHABIJSKA vremena su postala prošlost, na ZAUVEK, što pre to shvatite to bolje po vas.

gagula

pre 6 godina

Zasljepljen si i nevidiš dalje od vijesti RTS-a!Zar ne vidiš da je upravo srbija u prahu i pepelu?!

ATOMSKA SPARTA

pre 6 godina

Ne gubi vreme na srpskim vestima i sajtovima idi malo u Siruju da kao bombaš samoubica pomogneš svojoj braći vehabijama.

gagula

pre 6 godina

Bez argumenata lupaš gluposti!Idi u centar grada pa glumi Breivika!

gagula

pre 6 godina

Nesmijem razmišljati vlastitom glavom i biti realan ako sam srbin? Ili ako razmišljam samostalno i realno onda nisam srbin?

dedi

pre 6 godina

@Mile Neznam sta je @gugula, ti kazes da je Srbin sto nije ni bitno. Nego me interesuje @Mile, zasto vi Srbi nikada ne kazete za Cigane (Rome) da su Srbi nego ih progonite gore nego ,,Turke,,. A @BorisDe zivi u vrijeme Rankovica kad su progonili Bosnjake i Albance za Anadol (Turska). Boris ta su vremena prosla samo sto ti ne shvatas.... Lako je siriti mrznju po internetskim portalima i nanositi stetu nikom drugom do Srbiji i Srbima. Tom politikom je Kosovo isterato iz Srbije, oterata Crna Gora te Srbija osakacena za sva vremena. Cuvaj te to sto imate od Srbije i pamet u glavu...

Nesa

pre 6 godina

@gagula Nema od toga ama bas nista! Srbija sada ima saveznika Rusiju koja to sigurno nece dozvoliti. Americko divljanje je na izdisaju u celom svetu. Sto se tice Kosova, dolazi polako vreme da se i tamo napravi "red". Samo polako srbi su strpljivi a kada dodje vreme dobro ce naplatiti sve sto joj je nasilno oduzeto!

gagula

pre 6 godina

Rusija???!!!Daleko je rusija....Vidi to je kao da je srbija kap u sred pacifičkog okeana a rusija je crno more!Uzmi geografsku kartu i pogledaj ko te okruzuje....

gaša

pre 6 godina

Ovi "ameri" su mnogo glupi ...Sve rade na silu i traže od Srbije da ih poštuje i ceni i bude im partner . " Neviđeno Glupe Sileđije ". Da nije amerike na Zemlji bi bio raj ! ! !

Anarhista

pre 6 godina

Метак у чело, и сва прича око аутономије је завршена. У америци има довољно земље за 50 албанија.

grof01

pre 6 godina

Ima u sibiru i za 100njak "velikih srbija",pa ti vidi čije su šanse veće ;)

galenika

pre 6 godina

O "metku u čelo",zasigurno,piše napuhani paun u lažnjak adidas trenirci iz nekog BG kafića.Odi na Kosovo pa pokaži damu i pričaj o mecima...

vev

pre 6 godina

pa to su nasi prijatelji, a mi od Srbije napravili malu Jugu, ovde svi mogu da zive, niko ih ne dira i tera, pa to nasi prijatelji iz 1999. zele pa sto da im ne ucinimo, oni su nama poslali "milosrdnog andjel'... eto tako treba.

BorisDe

pre 6 godina

Kako ovi muslimani ne shvate, da su oni u stvari poturice Srba, koji su izdajicki primili veru pedofila mohameda od otomana i to tek mnogo posle kad su izmedju vec bili pokrsteni SLAVENI. Pa "gagula" mene bi bilo stid toga sto si napisao jer odmah znamo, da si najveci smrad i izdajicka porodica nas Srba koji pise protiv svojih Slavena. Ajde ti lepo u Saudijsku Arabiju ili Tursku pa tamo zivi sa svojima, da ne smrdis Slavenima ovde na nasem prostoru. Hvala. A ne znas ni turski ni arabski a toliko se identifikujes sa njima, dok mi tebe razumemo sta pises i sta pricas zamisli a turcin i arapin te ne razumu. Zar ima tu logike? Kad ti bude pamet usla u glavu vec ce biti kasno.

gospon

pre 6 godina

Koji muslimani?Misliš na Bošnjake ili alžirce,iračane,irance,arape...???Djelomična istina jeste da su tadašnji pravoslavni u bosni i srbiji,napustili retrogradno pravoslavlje i primili islam.Možeš to razumjeti kao duhovnu evoluciju.Ono što ja ne razumijem jeste da su jedino pravoslavni i to srbi,u cijelom svijetu,masovno napuštali svoju vjeru i prelazili na drugu.To nema ni kod jednog naroda u svijetu.Možda i danas,kada bi se ponudilo nešto vrijedno,velika većina pravoslavnih bi prešla na islam ili neku drugu vjeru. Drugo,poturica je značenje pravoslavnih iz bosne i srbije koji su klečali na koljenima 500 godina dok su im turski junaci oplodjavali žene,majke i kćerke,pa se ti zapitaj šta si....jer možda se smatraš srbinom,pravoslavcem,ali si de fakto,pravoslavni turčin.Istorijske činjenice,ma kako to bilo bolno za tebe. ;)

BREŽANAC

pre 6 godina

gagula, poveži mozak i usta, Sandžak je deo Srbije a Ugljanin običan i klasičan izdajnik.

sasa

pre 6 godina

Eto jos jednog razloga zasto sa amerikom ne treba imati apsolutno nista,ne zeli nam nista dobro,na sve to bombardovali su nas dva puta kako oni kazu milosrdno. Kuju planove godinama unazad nwo,new world order odnosno novi svetski poredak,svi koji vecinom veruju u Boga su im na tapetu.A oni zele da izbace religije i uvedu svoju.Naravno ukoliko bude dolazilo do ovako necega nazalost izbice ratovi,a to amerima i odgovara da zaradjuju na taj nacin,mislim da je red da se ratovi sklone sa ovih prostora i da se prebace malo preko okeana.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija