• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/pink.rs

28.09.2017

20:57

SINIŠA MALI O ĐILASOVIM PREVARAMA: Iz ličnog interesa doveo je BEOGRAD U DUŽNIČKO ROPSTVO!

Politika

SINIŠA MALI O ĐILASOVIM PREVARAMA: Iz ličnog interesa doveo je BEOGRAD U DUŽNIČKO ROPSTVO!

Podeli vest

Ukupni dug Grada Beograda koji je iza sebe ostavio Dragan Ðilas, iznosio je milijardu i 118 milona evra, a pojedine Ðilasove kolege pokušavaju tu cifru da smanje prikazujući javni umesto ukupnog duga, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali

Kako je Mali rekao za TV Pink, aktuelna gradska vlast je za tri godine taj dug prepolovila.

Mali je objasnio da se ukupni dug se sastoji od javnog duga, što je dug prema bankama, zatim od kamata, obaveza gradskih opština, obaveza javnih preduzeća kod kojih je Grad Beograd vlasnik, od dospelih, a neplaćenih obaveza...

Kad se sve to sabere, tvrdi gradonačelnik, dug koji je prethodna gradska vlast na čelu sa Draganom Ðilasom ostavila iza sebe 2013. godine, iznosi jednu milijardu i 118 miliona evra, a pojedinci pokušavaju da ga umanje.

- Njegove (Ðilasove) kolege uz pomoć N1 prikazuju javni dug kao ukupan dug, jer Ðilasu ne odgovara da ljudi znaju koji su rezultati njegove pogubne vladavine- rekao je Mali.

TAJKUNSKI UDAR NA SRBIJU! CIA TV N1, Janković, Rodić i Đilas slave "oslobađanje" Miškovića jer se nadaju da će S NJEGOVIM PARAMA PONOVO NA VLAST!

Predstavljajući strukturu tog duga, Mali je rekao da obaveze po osnovu kredita, glavnica i kamata iznose 662 miliona evra, da su 2013. obaveze gradskih opština bile 18 miliona evra, obaveze javnih komunalnih preduzeća i javnih preduzeća 337 mliona evra, dospele, a neizmirene obaveze 51 milion evra, dok su obaveze nepokrivene budžetom 50 miliona evra.

- Ja se finansijama bavim 20 godina , i znam da cifre ne mogu da lažu, kada se sve sabere dug koji je on ostavio je milijardu i 118 milona - ponovio je Mali i dodao da kada se to podeli na broj stanovnika Beograda, dobije se rezultat da je svaki Beograđanin dužan 630 evra.

Ipak, aktuelna gradska vlast je, kaže on, za tri godine taj dug prepolovila i on sada iznosi oko 300 evra po glavi stanovnika.

Printscreen TV Pink

On je podsetio i da za sve obaveze javnih komunalnih preduzeća preduzeća grad garantuje. 

- Ako na primer, GSP ne plati NIS-u obaveze za gorivo, grad Beograd mora da plati. Tu smo dug smanjili sa 337 miliona evra na 135 miliona evra- kaže gradonačelnik.

Prethodna vlast, prema njegovim rečima, nije plaćala vrtićima, ni domovima zdravlja za grejanje i komunalije, koji onda nisu plaćali javnim preduzećima, a koja su zbog toga "otišla u ponor".

- Sva javna preduzeća Grada Beograda su napravila gubitak od 2 milijarde dinara 2013, a 2016 ista ta preduzeća imaju dobit od 10 miijardi - kaže Mali dodajući da je upravo to jasna razlika sadašnje i "Ðilasove politike".

Na konstataciju da se N1 u svojim tvrdnjama pozvala na izveštaj Fiskalnog saveta, Mali je u Dnevniku Pink TV pročitao delove tog izveštaja rekavši da je N1 TV navela samo jednu rečenicu koju je izvukla iz konteksta.

U delu izveštaja koji je pročitao stoji da je Beograd u prošlosti sredstva za javne investicije obezbeđivao zaduživanjem ali da je ta mogućnost sada iscrpljena.

Printscreen TV Pink


Investicije Beograda, navodi se u izveštaju koji je Mali čitao, jesu od 2008. do 2013. iznosile preko 200 miliona evra godišnje, što je dva do tri puta više nego sada, ali to nije došlo na ekonomski održiv način. 

Ovakav model za povećanje investicija brzo se pokazao kao neodrživ jer je doveo do nekontrolisanog rasta duga na nivo od preko 65 odsto prihoda, pročitao je gradonačelnik.

NISU SE NI SASTALI, A VEĆ SU SE RASPALI! Saša Janković hoće Đilasa, Saša Radulović neće Đilasa!

Grad je tada vodio i populističke mere poput trinaeste penzije, zbog toga je kasnio u plaćanju svojih obaveza prema javnim prreduzećima, rekao je Mali i podsetio na dospele a neizmirene obaveze, kojih, kako kaže, "kod Ðilasa u dugu" ima oko 100 miliona evra.

Struktura tih obaveza, navodi, jeste jednokratna pomoć socijalno ugroženim licima - 120 miliona dinara, zatim dug trudnicama za naknadu za vreme trudničkog odsustva od 388 miliona dinara.

DOGOVORENA TRULA KOALICIJA za izbore u Beogradu: TAJKUN ĐILAS KANDIDAT JANKOVIĆA I JEREMIĆA!

U izveštaju Fiskalnog saveta takođe stoji da je prethodna vlast više investirala, a N1 tvrdi da je Beograd od 2014. investirao u proseku oko 80 miliona evra što Mali nije porekao ali je istakao da je Beograd do 2013. bio prezadužen i morao je da nađe prostor za brze i znatne uštede u budžetu kako bi prešao u suficit i počeo da smanjuje dug.

printscreen

- Ðilas je investirao tamo gde je on imao interesa i doveo grad u dužničko ropstvo- smatra gradonačelnik.

Ðilasova najveća investicija, kaže Mali, je Most na Adi a druga Ugovor o nabavci 200 Solarisovih autobusa koji koštaju, tvrdi, 319.000 evra po komadu.

- Iste takve mi kupujemo od Ikarbusa i plaćamo 280.000 evra sa PDV-om- rekao je Mali i dodao da kada se tu izvede računica sa brojem autobusa, dođe se do uštede od osam miliona evra.

- Mogu oni da kažu da su više investirali, jesu, ali tu razliku koju je neko uzeo, vraćaju građani Beograda. Mi investiramo onoliko para koliko imamo u ono što Beograđani hoće - zaključio je gradonačelnik.


VESIĆ U SKUPŠTINI GRADA: Za vreme Đilasa Beograd je bio LEGLO KORUPCIJE!

BRUKA I SRAMOTA: TAJKUNI PLJAČKALI I DECU! Evo kako su ŽUTI LIDERI muljali sa BIZNISMENIMA!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jelena

pre 6 godina

Da je vredeo Djilas gradjani bi ga postovali i cenili. Dovoljno sam rekla.

Tibi

pre 6 godina

Imao je Djilas mnogo afera dok je bio gradonacelnik i zato je i izgubio izbore. Obogatio se a grad zaduzivao.

JELENA

pre 6 godina

Gradjani Beograda su itekako na sopstvenoj kozi osetili vlast pod vocstvopm Dragana Djilasa i DS. Gradjani Beograda zele buducnost a ne da se vracaju u proslost. Tako da o bilo kakvom povratku bivsih nema nista.

Anđelko

pre 6 godina

Politika dužničkog ropstva je karakteristična za Đilasa. On bi sada samo hteo da svu svoju krivicu svali na drugoga.

Đole

pre 6 godina

Đilas je napravio toliki dug u Beogradu, da je prosto veliko čudo da je sadašnja vlast uspela i ovoliko da smanji sav dug koji su Đilas i njegov DS uspeli da naprave.

Dragoslav

pre 6 godina

Zato i nikada Đilas i njemu sličnima nema šta da traže na izborima.

Fedor

pre 6 godina

Đilas je samo nao da zaduži glavni grad sa mnogo novca .

Ivana

pre 6 godina

Djilas je samo sebi punio dzep staga briga za dug i gradjane.

Dacha

pre 6 godina

Glasacemo za Djilasa da nam prica o tvojim prevarama !!!

kalimero st

pre 6 godina

Mozda je sve ovo istina? Ako je, ne samo ovo nego i lopovska privatizacija i sto sts joj, sto to ne zavrsi na istragama i sudu ??? Ko je do sada osuden za vele izdaju i vele pljacku Srbije?

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija