• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

29.09.2017

22:25

PAPA ZBOG RUSIJE NEĆE DA PRIZNA KOSOVO! Vatikan ne sme da udari na Srbiju, ako RIMOKATOLIČKI POGLAVAR MISLI DA DOĐE U MOSKVU!

Politika

PAPA ZBOG RUSIJE NEĆE DA PRIZNA KOSOVO! Vatikan ne sme da udari na Srbiju, ako RIMOKATOLIČKI POGLAVAR MISLI DA DOĐE U MOSKVU!

Podeli vest

U Vatikanu se boje da bi priznanjem Kosova poremetili brižljivo građene puteve ka papinoj poseti Moskvi. U slučaju priznanja, ugrožena bi bila i ta poseta, ali bi Latinoameričke zemlje mogle da se ugledaju na Vatikan u odnosu prema južnoj srpskoj pokrajini. Tu je opasnost za Srbiju, piše Sputnjik.

Ne znamo da li je Hašim Tači takozvani predsednik Kosova od poglavara rimokatoličke crkve pape Franje tokom posete Vatikanu zatražio i oprost za svoje grehe, ali znamo da je od svetog oca zatražio da prizna Kosovo kao državu.

Dosad Tačija nisu primali u privatnu posetu. Iako je dolazio u Vatikan, stalno je bio na marginama, a ovaj put ga je primio i papa i predsednik vatikanske vlade, i to su znaci koji ne slute na dobro 

- Trenutno su šanse da Vatikan prizna Kosovo veće nego što su bile. Godinama Vatikan drži vrlo oprezno odstojanje od celog tog problema. Vatikanska politika je bila orijentisana na odlaganje i izbegavanje priznanja upravo zato što Vatikan u čitavom albanskom kompleksu, čiji je Kosovo deo, vidi islamsku opasnost i zato nije hteo da antagonizuje hrišćanske crkve makar one bile i pravoslavne - smatra Vladeta Janković, bivši ambasador u Vatikanu.

On kaže da se vest o najavi unutrašnjeg dijaloga u Srbiji o Kosovu, za koji on smatra da vodi ka nekoj vrsti postizanja konsenzusa o priznanju Kosova na ovaj ili onaj način, proširila u svetu.

ŠIPTARSKA POSLA! TAČI SA PENSOM UGOVARA UDAR NA BEOGRAD! Pritisnuće i papu Franju da prizna Kosovo!

U svetlu toga, Janković objašnjava da u Vatikanu vrlo pažljivo osluškuju šta se dešava, pa sa te strane gledano, oni ne bi hteli da ostanu na kraju, ako Srbija prizna Kosovo.

- Dosad Tačija nisu primali u privatnu posetu. Iako je dolazio u Vatikan, stalno je bio na marginama, a ovaj put ga je primio i papa i čovek koji je, da tako kažem, predsednik vatikanske vlade, i to su znaci koji ne slute na dobro - procenjuje Janković.

RASKOL U VATIKANU! STO SVEŠTENIKA OPTUŽILO PAPU FRANJU DA JE JERETIK: Drma se Sveta stolica, svet sa zebnjom čeka ishod!

On napominje da Vatikan ne bi sasvim sigurno "sutra" promenio stav prema Kosovu, jer su suviše oprezni kad je ta tema posredi, ali je verovatnoća da to učine sada veća nego što je bila, i za to smo krivi mi.

Public

Priznanje Vatikana i te kako bi, dodaje Janković, uticalo na ostale države da priznaju Kosovo, posebno kada je reč o latinoameričkim državama, u kojim je Vatikan jedan od bitnih faktora u formiranju njihove politike. Ono što bi, međutim, moglo da utiče na odluku Vatikana, bar na neko vreme, jeste činjenica da se pregovara o papinoj poseti Moskvi.

ŠOKANTNO! Poglavar katoličke crkve PAPA FRANJA konačno priznao: HOĆU DA DOĐEM U SRBIJU!

- Neku nadu da Vatikan ipak ne bi priznao Kosovo ostavlja pretenzija Rima da dođe do direktnog susreta, tačnije rečno, do papine posete Rusiji. To je njima bitno. I oni se boje da bi priznavši Kosovo poremetili sada te već brižljivo građene puteve koji pripremaju takav susret u Moskvi i zato smo, između ostalog, i mi kao Srpska pravoslavna crkva i država Srbija važni Vatikanu - objašnjava Janković.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ČITATELJKA

pre 6 godina

Zbog posete Pape Rusiji Vatikan neće priznati državu Kosovo, ali će priznati kada se vrati u Vatikan.

livia

pre 6 godina

Dobio Taci instrukcije od Vatikana, cija je i ideja da se napadne pravoslavlje na Kosovu, da bi prvo Srbi pali pod uticaj Vatikana. Tesko da ce Srbi prihvatiti da se pokatolice u neku novu religiju i stope sa katolicima pod istu crkvu. Nikad!!!

xxdet

pre 6 godina

Iza cele price kao i obicno stoji novac. Nije papa primio tog siptara direktno vec su siptari debelim parama placali zapadne diplomate da izvrse uticaj na vodje vatikana da ga prime. To sto ga je primio u prostoriju ne mora da znaci bas nista u smislu priznanja. Vatikan dobro zna da priznanjem ulazi u konflikt sa Rusijom ali i ono jos vaznije je da bi time konacno skinuo masku i otvoreno stao protiv pravoslavlja. Iako su i dosad radili protiv to su prepustali svojim psima hrvatima i siptarima da umesto njih to javno rade. Priznanjem bi jasno stali uz njih a nije im bas do toga. Pritisak na Vatikan vrse i one mocne porodice koje stoje iza brojnih ratova. Sta god odlucili oni nece moci zanavek da beze od odgovornosti i zlocina koji su izvrsili prema Srpskom narodu i pravoslavlju. To znaju pa kriju arhive jer bi njihovo otvaranje bila potpuna propast za njih a njihovi psi bi konacno dobili ogledalo ko su i sta su.

Cro

pre 6 godina

Naravno da će Vatikan priznati Kosovo, kao što će i Stepinac biti proglašen svecem. I neceter ući u EU 2025 godine. Imate pravo znati kako stoje stvari, ne treba vas držati u zabludi

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija