• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.09.2017

23:27

PENS PORUČIO TAČIJU DA FORMIRA VOJSKU KOSOVA: Priština traži od SAD podršku za razgovore sa Beogradom!

Politika

PENS PORUČIO TAČIJU DA FORMIRA VOJSKU KOSOVA: Priština traži od SAD podršku za razgovore sa Beogradom!

Podeli vest

Američki potpredsednik Majk Pens poručio je u razgovoru sa predsednikom lažne države Kosovo Hašimom Tačijem da podržava formiranje vojske Kosova. Tači je od Pensa zatražio da se SAD uključe u dijalog Beograda i Prištine koji je po lideru Albanaca na KiM ušao u završnu fazu za postizanje konačnog sporazum

Pens je dodao i da ceni liderstvo Tačija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića u unapredenju dijaloga, uz posredovanje Evropske unije, o normalizaciji odnosa Prištine i Beograda.

Pens je dao podršku transformaciji bezbednosnih snaga Kosova ustavnim putem i ohrabrio Kosovo da ratifikuje sporazum o demarkaciji granice sa Crnom Gorom

Kako je objavljeno na sajtu Bele kuće, Pens i Tači su se složili o važnosti nastavka reformi na Kosovu, kako bi se ojačala vladavina prava, borba protiv korupcije i podstakao ekonomski rast.

OPASNO! SAD OD SANDŽAKA PRAVI NOVO KOSOVO ZA SRBIJU: Vašington po svaku cenu želi da RASTURI NAŠU ZEMLJU!

Potpredsednik Pens je prilikom susreta u Beloj kući, dao podršku transformaciji bezbednosnih snaga Kosova ustavnim putem i ohrabrio Kosovo da ratifikuje sporazum o demarkaciji granice sa Crnom Gorom , kako bi se rešilo to dugotrajno pitanje, navodi se u saopštenju.

Prilikom susreta, kako je objavljeno, Pens je potvrdio američku podršku "uverenom, demokratskom i prosperitetnom Kosovu".

Kosovski predsednik Hašim Tači je, prilikom susreta sa potpredsednikom SAD Majklom Pensom u Vašingtonu, zatražio da se SAD uključe u dijalog između Beograda i Prištine.

TRAMPA U SRBIJU POZVALI UZ POMOĆ INFORMERA! Predsednika SAD Dačić šarmirao pomoću našeg lista!

Kako je objavljeno na Tačijevoj zvaničnoj internet stranici, u njihovom razgovoru u Beloj kući poseban naglasak stavljen je na "poslednju fazu" dijaloga.

- Direktno uključenje SAD u ovoj završnoj fazi je odlučujuće za postizanje konačnog sporazuma, koji je sprovodljiv za obe strane -  rekao je Tači.

PAPA ZBOG RUSIJE NEĆE DA PRIZNA KOSOVO! Vatikan ne sme da udari na Srbiju, ako RIMOKATOLIČKI POGLAVAR MISLI DA DOĐE U MOSKVU!

On je, takođe, obavestio potpredsednika SAD Majkla Pensa o procesu transformisanja Bezbednosnih snaga Kosova u, kako je navedeno, "Vojsku Kosova", smatrajući da to treba da bude učinjeno "u potpunoj koordinaciji sa SAD, ostalim strateškim partnerima i NATO-om", piše na Tačijevoj zvaničnoj internet stranici.

- Mi radimo na tome da imamo sveobuhvatni proces i što širi konsenzus za transformisanje BSK - rekao je Tači.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
warhammer

pre 6 godina

neka pokusa,pa ce dobiti novu siriju,samo ce DAES ovog puta biti siptari.mislite da ce ruje to mirno da gledaju?!pokusaj,i eto ti suhoji na vratu u sekundi,a ameri ce na kraju da podviju rep,kao i obicno..\n

pensta

pre 6 godina

Amerikanac,kako li se zove,započinje ratove,ali ih ne završava,tako oni to rade od pamtiveka.nMi se zalažemo da muslimani i crnci i Indijanci ...osnuju svoju vojsku u Americi.nn

arsa

pre 6 godina

Pregovorima u Briselu kao i najavi nekakvog "unutrasnjeg dijaloga" o Kosovu i Metohiji dali smo laznu nadu siptarima i zapadu da smo konacno odlucili da priznamo nezavisnost tkz "Kosova".Dali smo morali bas tako da postupimo.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija