• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs/informer.rs

30.09.2017

19:45

(VIDEO) VULIN ZA PINK:  Jasno je da će se tajkuni okupiti oko Ðilasa!

Politika

(VIDEO) VULIN ZA PINK: Jasno je da će se tajkuni okupiti oko Ðilasa!

Podeli vest

Ne čudi me što je Dragan Ðilas najavio kandidaturu za beogradske izbore i što je dobio podršku Saše Jankovića, jer se tajkuni uvek ujedine i uvek budu jedni uz druge, izjavio je danas ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin

- To je nešto sto se dalo očekivati. Jedan je zadužio Beograd za milijarde, drugi je u to vreme podržavao upravo takvu vlast i takvu politiku i logično je da budu na istoj strani - rekao je Vulin na TV Pink. 

On je istakao da će građani imati priliku da se na beogradskim izborima opredele za politiku naroda ili politiku tajkuna. 

- Kao što vidimo, jasno je da će tajkuni okupljeni oko Ðilasa biti na jednoj strani - naveo je Vulin.

Za Ðilasa kaže da je čovek koji je Beograd ostavio u strašnim dugovima, a da bi sada kada je Beogradu krenulo on voleo da se vrati i da ponovo vlada Beogradom, ali ovaj put ekonomski zdravim gradom. 

- Teško da će to biti moguće - zaključuje Vulin.

Povećanje dnevnica vojsci

Vlada Srbije donela je odluku o povećanju dnevnica pripadnika Vojske Srbije sa 800 na 1.100 dinara. Precizirano je da je u pitanju povećanje trupnih dnevnica, odnosno dnevnica za pojačano angažovanje, za rad na terenu, za rad onih koji najviše i najteže rade.

Vulin je s tim u vezi istakao je da je vrhovni komandant Vojske i predsednik Srbije Aleksandar Vučić jasno definisao šta je neophodno da se uradi u državi kako bi se povećao kvalitet života.

- Srbija mora da ima snažnu vojsku, a da bi se to ostvarilo, potrebno je da njeni pripadnici budu zadovoljni, te moramo da poboljšamo njihove uslove i trupne dnevnice, što smo uradili – rekao je Vulin, gostujući u Nacionalnom dnevniku Televizije Pink.

Kako je iatakao, Vlada pre svega pomaže onima koji predstavljaju srž vojske.

- Uvodimo i nadoknadu u visini prosečne zarade za dobijanje deteta, omogućili smo da pripadnici Vojske Srbije refinansiraju svoje kredite i to po najpovoljnijim uslovima i mnogo nižim stopama, vodimo računa o svakom malom detalju života vojnika – rekao je ministar, dodajući da se plate prvo povećavaju onima kojima je to najpotrebnije.

- Najmanje su plaćeni oficiri, podoficiri, a njihov entuzijazam nije najmanji. Ipak, to ne znači da ostali vojni činovi neće dobiti povećanje – precizirao je ministar.

20. oktobra predstavljanje MiG-ove

Govoreći o vojnoj paradi koja će 20. oktobra biti upriličena u Beogradu, ministar Vulin je rekao da se očekuje da dotad budu isporučeni ruski MiG avioni, a u skladu sa dogovorom Vučića i Putina, te da će biti predstavljeni građanima.

- Tada će biti prikazan deo naših operativnih snaga, među kojima i 1.500 pripadnika naših specijalnih jedinica, a biće pokazana i nova sredstva – rekao je Vulin, pozivajući građane Srbije i Beograda da budu deo manifestacije kojom se obeležava Dan oslobođenja Beograda.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 6 godina

Vulin direktno gadja sve one koji su naneli zla Srbiji. Zbog toga je cesto i napadan i bice tako nadalje.

Vladimir

pre 6 godina

Zbog finansiranja opozicije je i Mišković pušten. Sramota.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija