• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.10.2017

15:12

VULIN: Predsednik i Vlada će brinuti o Srbima ma gde da žive!

Politika

VULIN: Predsednik i Vlada će brinuti o Srbima ma gde da žive!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, kao izaslanik predsednika Srbije, prisustvovao je danas u Sabornom hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Šibeniku svečanom ustoličenju novoizabranog episkopa dalmatinskog Nikodima Kosovića, pourčivši da će predsednik i Vlada Srbije nastaviti da brinu o Srbima ma gde da žive

Crkvene obrede predvodio je srpski patrijarh Irinej sa episkopima Srpske pravoslavne crkve i mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem.

Vulin je, nakog ceremonije, rekao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije brinu i brinuće o svakom Srbinu bez obzira na to gde živi, posebno o Srbima koji žive teško, posebno o onima koji su suočeni sa nerazumevanjem, nekada mržnjom, a skoro uvek sa nekažnjenim napadima na sebe.

Kako je dodao, oni će učiniti sve da "ovim ljudima ovde bude bolje i da kroz razgovore sa hrvatskom državom zaista promenimo njihov život nabolje", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

- Postoje srpska sela u Dalmaciji u kojima nema puteva, a u mnogima nema čak ni struje. U 21. veku to jednostavno nije moguće. Naša politika jeste takva da kroz dijalog, da kroz razgovore pokušamo da pomognemo Srbima koji žive na ovim prostorima da žive bolje i da im naša politika svakako pomaže. Vlada Srbije i predsednik Srbije će nastaviti da brinu o Srbima bez obzira gde oni žive - poručio je Vulin.

Tanjug

Sam čin rukopoloženja i ustoličenja novoizabranog episkopa dalmatinskog Nikodima traje dva dana.

Patrijarh srpski Irinej je juče obavio čin narečenja u Svetoarhanđelskom manastiru Krka, a danas je u centru eparhije u Šibeniku održana Sveta liturgija s činom arhijerejske hirotonije i ustoličenja u tron episkopa dalmatinskog.

Za episkopa dalmatinskog Nikodim je imenovan u maju na zasedanju Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve.

Na čelu Eparhije dalmatinske, dosadašnji iguman Manastira Krka Nikodim Kosović, zameniće Fotija Sladojevića, koji je postavljen za vladiku zvorničko-tuzlanskog.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17