• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srpska liga

01.10.2017

14:24

SL: Poziv na separatizam je krivično delo!

Politika

SL: Poziv na separatizam je krivično delo!

Podeli vest

Stranka Srpska liga osudila je danas akciju organizacije Mlada Vojvodina i LSV koja je u Novom Sadu pisala grafite sa porukom Vojvodina = Katalonija

U saopštenju te stranke navodi se da su njeni aktivisti prelepili antisrpske plakate Mlade Vojvodine i LSV u Novom Sadu i optužili Mladu Vojvodinu za separatizam.

- Delovanje organizacija koje prizivaju separatizam u bilo kojem delu Srbije, kao što je bio slučaj aktivista takozvane "Mlade Vojvodine" da Vojvodina ide putem Katalonije mora da se zabrani i krivično goni - naveo je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On je ocenio da se u Novom Sadu na taj način oštro napada ustavni poredak i ugrožava državnost Srbije u trenutku kada se nastavlja otimanje Kosova i Metohije i kada je srpski narod u susednim zemljama izložen napadima na identitet i postojanje.

- Srbija ima teška i bolna iskustva sa raznim oblicima separatizma, a u pojedinim delovima države sada se opet javljaju nove separatističke težnje. Zbog toga se zagovaranje separatizma i rad na odvajanju delova naše teritorije mora smatrati krivičnim delom, a počinioci krivično odgovarati - naveo je Đurđev.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija