• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

02.10.2017

10:01

STVARNO DOBRA VEST! Vojska Srbije dobija najmodernije avione - DANAS SLEĆU MIGOVI 29!!!

Politika

STVARNO DOBRA VEST! Vojska Srbije dobija najmodernije avione - DANAS SLEĆU MIGOVI 29!!!

Podeli vest

Transportni avion 'antonov' sa prva dva 'miga' danas oko 14.30 sati stiže na vojni aerodrom u Batajnici! Do petka svih šest moćnih letelica biće u Srbiji

Moćni ruski lovci 'mig 29', koje je Rusija po direktnom nalogu predsednika Vladimira Vladimiroviča Putina donirala našoj zemlji, sleću već danas u Srbiju, potvrđeno je Informeru u vrhu države!

Gigantski transportni avion 'antonov 124' sa prve dve letelice, koje su prethodno rastavljene, poleće danas u podne iz Avijacijskog zavoda u Luhovicama pored Moskve i očekuje se da na vojni aerodrom u Batajnici sleti oko 14.30.

Tek smo počeli
Ovo je tek početak, ima još toga što bi trebalo da nam stigne iz Rusije, kojoj je stalo da Srbija bude slobodna
Aleksandar Pavić, analitičar ruskog Fonda strateške kulture

Rusi najavljuju da će svih šest lovaca biti dopremljeno u Srbiju do petka 6. oktobra. Prema planu, avioni treba da budu spremni za premijerno prikazivanje u Beogradu 20. oktobra na proslavi godišnjice oslobođenja.

Piloti prošli obuku

Kako piše ruski Sputnjik, svih šest letelica kompletno je pripremljeno za transport i već na repu ima nove oznake - srpsku trobojku.

"Migovi su nedavno prefarbani u avio-zavodu u Moskvi. Nakon toga su rastavljeni kako bi u delovima bili dopremljeni u Srbiju. Nisu rastavljeni na sitne komade, ali je ponovno sastavljanje letelica komplikovano. Zato stižu i ruski tehničari, koji će raditi na sklapanju aviona zajedno sa srpskim kolegama.

Stižu Šojgu i "Striži"

Kako smo već objavili, paradi 20. oktobra u svojstvu specijalnog gosta Beograda prisustvovaće i ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu.

Svečanost će pratiti defile jedinica Vojske Srbije, a u planu su naravno demonstracija specijalne jedinice i naleti aviona. Kako "Sputnjik" piše, nije isključena mogućnost da iznad Beograda poleti i ruska akrobatska vojna grupa "Striži".

"Migove" će dočekati nekolicina srpskih oficira i tehničari", navodi Sputnjik, dodajući da su srpski piloti u Rusiji već prošli dodatne obuke za upravljanje moćnim vojnim mašinama.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je juče da avioni stižu, ali nije želeo da priča o datumima.

- Naravno da znam kad 'migovi' dolaze, ali prvo hoću da dođu, pa da vas obavestim. Vojska Srbije će danas biti jača nego što je to bila pre sedam ili osam godina. Vojska je jača ne zato što pretimo, već zato što želimo da sačuvamo narod i budemo svoji na svome - rekao je Vučić.

Aleksandar Pavić, analitičar ruskog Fonda strateške kulture, ocenjuje da je isporuka 'migova 29' odlična vest.

- Dobro je što će 'migovi' biti javno prikazani na proslavi koja simbolizuje pobedu i slobodu, jer bez snažne vojske nema ni jednog ni drugog. Mi smo tek na početku obnove vojske, a ima još toga što bi trebalo da nam stigne iz Rusije, zemlje kojoj je, posle nas samih, najviše stalo da Srbija bude snažna i slobodna. Ovo treba da bude početak tradicije u kojoj će se svake godine videti novi dokazi jačanja naše vojske i savezništava sa istinskim prijateljima - podvlači Pavić.

Postajemo sila

Ljuban Karan, potpukovnik KOS u penziji, veruje da je period tokom kojeg se spekulisalo oko 'migova' iskorišćen za najkomplikovanije stvari u vezi sa remontom, što je izvanredan potez.

- Srpska odbrana neba ovom važnom isporukom, uz postojeće "migove" i ostale druge letelice, postaje respektabilna u regionu, ali i šire - zaključuje Karan.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija