• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.10.2017

14:21

EVROPO, PAMETNIJA SI KAD ĆUTIŠ: Kosovo i Katalonija nisu za poređenje, OVAKVU GLUPOST MOGU DA KAŽU SAMO IDIOTI!

Politika

EVROPO, PAMETNIJA SI KAD ĆUTIŠ: Kosovo i Katalonija nisu za poređenje, OVAKVU GLUPOST MOGU DA KAŽU SAMO IDIOTI!

Podeli vest

Evropska komisija, koja je referendum u Kataloniji proglasila neustavnim, tvrdi da slučaj te španske pokrajine i Kosova i Metohije "nisu uporedivi", jer je "Španija država članica" Evropske unije"

- Kada je priznanje Kosova u pitanju, to je bio vrlo specifičan kontekst. To je bila pozicija usvojena od strane različitih UN Deklaracija i različitih UN rezolucija i međunarodne zajednice. Veoma specifičan kontekst, sa specifičnim razlozima - izjavio je portparol Evropske komisije Margaritis Shinas, ali nije objasnio o kojim deklaracijama i rezolucijama UN se radi, niti u čemu su "specifičnosti" koje je spomenuo.

Evropska komisija u svojoj današnjoj deklaraciji navodi da, uzimajući u obzir španski ustav, jučerašnje glasanje u Kataloniji "nije bilo legalno". 

- Za EK ovo je unutrašnje pitanje Španije, koje se mora rešavati u skladu sa ustavnim zakonima Španije. Mi ponavljamo poziciju koju su imale i ova i prethodna Evropska komisija, a to je da bi, u slučaju da je ovaj referendum organizovan u skladu sa španskim ustavom, to značilo da bi se teritorija koja odlazi našla van EU - rekao je Shinas dnastopjeći da obrazloži poziciju Evropske komisije.

VUČIĆ: Gospodo iz EU, KAKO TO KATALONIJA NE MOŽE, A KOSOVO MOŽE - SAD JE MEČKA PRED VAŠIM VRATIMA

Mimo tog, čisto zakonskog, aspekta u ovom slučaju, Evropska komisija poručuje i da je sada vreme za" jedinostvo i stabilnost, a ne za podele i fragmentaciju".

- Pozivamo sve relevantne igrače da se brzo prebace od konfrontacije na dijalog. Nasilje nikada ne može da bude instrument u politici. Verujemo vođstvu premijera Marijana Rahoja da će reši ovaj komplikovani proces u punom poštovanju španskog ustava i fundamentalnih prava građana - zaklučuju u Evropskoj komisji. 

FRKA ZBOG KATALONIJE! Istranima dosta Hrvatske, TRAŽE DA SAMI UPRAVLJAJU SVOJIM RESURSIMA I ŽIVOTIMA!

U sedištu Evropske komisije u Briselu navode da su tokom vikenda kancelarije predsednika Komisije Žan Klod Junkera i premijera Španije Marijana Rahoja bile u stalnim kontaktima, kao i da će se tokom dana Junker i Rahoj lično čuti telefonom povodom dešavanja u Španiji. 

TAJAC POSLE REFERENDUMA! SVET ČEKA ŠTA ĆE URADITI KATALONCI? U igri su tri opcije i nijedna nije dobra za Madrid!



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
RINGISPIL

pre 6 godina

Dabogda sve evropske zemlje dozivele sudbinu Spanije, za uzvrat bicemo fer necemo priznati nove drzave.

Milovan

pre 6 godina

napraviš belaj i onda ne znaš kako da se izvučeš iz njega!

Vrscanka

pre 6 godina

Sve sto se nas tice je izuzetak od strane Evrope.

Mirko

pre 6 godina

EU podržava otcepljenje Kosova jher je više naklonjena Kosovu.

Dragan

pre 6 godina

Ne znam sta bih rekao. Kakvo licemerije i perfidnost.

Jovana

pre 6 godina

Zelimo da znamo zasto Kosovo i Katalonija nisu za poredjenje?Argumente hocemo.

Milan

pre 6 godina

Ako Katalonija proglasi nezavisnost,docice do destabilizacije u svetu.Mnoge oblasti ce zeleti nezavisnots i autonomiju.

Dare

pre 6 godina

Ovim EU pere ruke od neustavnog priznavanja KiM,zaista je ovo sramotno obrazloženje.

Dex

pre 6 godina

Zaista je pametnije da EK bolje nije ništa rekla nego ovo sramno obrazloženje,mislim da je ovde sasvim jasno da EU ima dvostruke aršine i ovim su to dokazali.

ivana

pre 6 godina

Pa sta ako je Spanija clanica EU?Sta to znaci,da se nama moze oteti KiM samo jer nismo clan EU?Kakvi petrostruki arsini strasno!

zlatko 1

pre 6 godina

Cini mi se da te specificnosti o kojima danas govore predstavnici EU kucaju i na njihova vrata.

Boža

pre 6 godina

Koliko aršina ima, kojim se aržinom meri Srbija, a kojim druge države.

Vera

pre 6 godina

Ispade da tamo i jesu samo idioti.Sada nisam sigurna da nam je tamo mesto.

Maja

pre 6 godina

Kakve budalaštine... Dvostruki aršini... Vučić nije promovisao nasilje u svom nastojanju da sačuva Kosovo, a o referendumu da ne govorimo...

Veljko

pre 6 godina

Katalonija je Španija, a KiM je Srbija - nema tu šta da se filozofira, ali stav Evrope prema Srbiji nije fer i pored toga što se Srbi civilizovano bore za svoj integritet...

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija