• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Embargo.rs

03.10.2017

09:52

EMBARGO.RS: Šapićeve divlje gradnje "pokrivala" gospođa Maljević!?

Politika

EMBARGO.RS: Šapićeve divlje gradnje "pokrivala" gospođa Maljević!?

Podeli vest

Portal Embargo.rs je utvrdio da je Borica Maljević,osoba koja se samo jednom pojavila na mestu divlje gradnje u Studentskoj 45a, ista osoba koja je 2015.godine, tačnije 21.12. prodala troiposoban stan Milošu Šapiću (ocu Aleksandra Šapića) u ulici generala Mihajla Nedeljkovića u prizemlju i prvom spratu (valjda to znači da je u pitanju dupleks?!)

Kako navodi Embargo, zbog ranijih zasluga gospođa Maljević je bila "zamoljena" da se pojavi na licu mesta prilikom dolaska gradske inspekcije, koja nije bila pod kontrolom predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića!? Da odglumi osobu koja će sakriti pravog investitora, odnosno vlasnika objekta, Šapićevog ujaka Radeta Dedovića. Da skandal bude veći, na tabli je kao investitor divlje gradnje bio označen, tada već pokojni prvi vlasnik ćevabdžinice, Alili Amdi!

Da li zbog činjenice što im je stan (neki kažu da je to u stvari kuća) gospođa Maljević prodala za debele pare (150.000 evra), tek ona je čak i potpisala zapisnik gradske inspekcije, tvrdi ovaj portal, dok je za novoproizvedenog "Šapićevog" građevinskg inspektora Nebojšu Jovanovića postupak divlje gradnje vođen protiv NN lica, iako se znalo da je već tada u katastru na ovaj objekat bio upisan Rade Dedović!

- E, sada se vraćamo na vaše pisanje o slučaju kada je lično Aleksandar Šapić intervenisao i oterao svoju (opštinsku) insopektorku sa lica mesta, koja je došla na mesto divlje gradnje po prijavi sugrađana!? – tvrdi dobro obavešteni sagovornik Embarga.

- Pa to se sve dešavalo upravo u ulici generala Mihajla Nedeljkovića, stan u prizemlju i spratu! Sećamo se Šapićeve izjave koju je morao dati posle službene prijave oterane inspektorke, u kojoj je rekao, da je to objekat njegove prijateljice, da su papiri o adaptaciji objekta (a u pitanju je bila klasična dogradnja postojećeg objekta za koji je potrebna građevinska dozvola?!) kod njega… I da inspektorka nema tu šta da radi, niti traži?! To se dešavalo u oktobru 2015. A po ugovoru, Šapićev otac je taj isti objekat kupio dva meseca kasnije! Što znači da je Šapić odlično znao da "otac kupuje taj stan" i da su najverovatnije njegove pare ulagane u dogradnju postojećeg objekta! I da je zbog toga, po dolasku inspektorke, i njenog pitanja radnicima "ko je investitor?“, na lice mesta hitno stigao po pozivu radnika sa gardilišta - dodaje sagovornik Embarga.

Ovaj portal ističe da se Šapić inspektorki predstavio kao neko ko je hteo da pomogne prijateljici koja nije tu, da se nađe u nevolji… A, u stvari, nevolju je on sam stvorio, time što je dva meseca pre zvanične kupovine, već počeo generalni remont objekta, koji se nikako nije mogao podvesti pod adaptaciju, zamenu pločica, parketa i stolarije, zašta inače zaista nije potrebna građevinska dozvola. Sva sreća te je inspektorka napravila fotografije toga dana sa lica mesta, sa kojih se jasno vidi o čemu se radi: dogradnji postojećeg stana (kuće) sa ugradnjom gvozdenih mreža, betonom, blokovima…

Vlasnik tog objekta, dodaje Embargo.rs, bila je upravo Borica Maljević i od tada teče njena poslovna veza sa Šapićima, pa je zbog toga morala da im se nađe i u  pokušaju da zajedno obmanu gradske  građevinske inspektore u Studentskoj 45a. Aleksandar Šapić je još jednom uhvaćen, da niti je govorio istinu, niti je radio zakonite stvari. Gradio je divlje, bez papira u ulici generala Mihajla Nedeljkovića, baš kao što je to izgleda radio i u Studentskoj 45 a?! U vreme gradnje u generala Mihajla Nedeljkovića, zvanično je još uvek bila vlasnik Borica Maljević, a u Studentskoj 45a, investitor mrtav čovek, a vlasnik ujka Rade Dedović…


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija