• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.10.2017

13:05

PALMA: Neka Havijer Solana objasni Špancima zašto je bombardovao Srbiju i oteo nam Kosovo!

Politika

PALMA: Neka Havijer Solana objasni Špancima zašto je bombardovao Srbiju i oteo nam Kosovo!

Podeli vest

Jedinstvena Srbija Dragana Markovića Palme poručila je danas, povodom zabranjenog referenduma u Kataloniji, da je Španija za Srbiju prijateljska zemlja i da njegova stranka podržava jedinstvenu Španiju, ali pre svega jedinstvenu Srbiju - sa dve autonomne pokrajine, Vojvodinom i Kosovom i Metohijom

- Podsećamo naše španske prijatelje i celu svetsku javnost, da je upravo Španac, Havijer Solana, bio na čelu NATO pakta, kada je ta vojna alijansa 1999. godine, nelegalno, bez odluke Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija bombardovala Srbiju, pobila ljude, uništila zemlju, bacala kasetne bombe i na kraju otela Srbiji Kosovo i Metohiju. Jedinstvena Srbija poziva Havijera Solanu neka objasni svom narodu šta je tada uradio i neka uporedi Kataloniju i Kosovo i Metohiju i Ustav Španije i Ustav Srbije - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Marković je pozvao sve da razmisle o ovome, da ne bi došlo u nekim državama do onoga do čega je došlo u Srbiji, jer nije Katalonija jedini deo neke evropske zemlje koji teži ka nezavisnošću, a pravila moraju biti ista za sve i za Srbiju i za Španiju.

- Jedinstvena Srbija podržava stav Evropske komisije da je referendum u Kataloniji nelegalan jer je suprotan Ustavu Španije i pozivamo Evropsku komisiju da poštuje Ustav Srbije, jer je jednoglasno proglašena nezavisnost Kosova, ne samo suprotna Ustavu Srbije, već i jedinom važećem međunarodnom dokumentu kada je Kosovo i Metohija u pitanju, a to je Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija - naveo je Marković i dodao:

- Stav Jedinstvene Srbije o poštovanju međunarodnog prava nije samo zbog Španije, već zbog svih država koje bi se mogle naći u sličnoj situaciji!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija