• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srpski telegraf

03.10.2017

19:02

(VIDEO) NOVO MOĆNO ORUŽJE STIŽE IZ RUSIJE: Vladimir Putin je poslao MIGOVE, ALI NA TOME SE NEĆE ZAUSTAVITI!

Politika

(VIDEO) NOVO MOĆNO ORUŽJE STIŽE IZ RUSIJE: Vladimir Putin je poslao MIGOVE, ALI NA TOME SE NEĆE ZAUSTAVITI!

Podeli vest

Prvi migovi samo što su dotakli beogradsko tlo, a Putin sprema novi kontingent naoružanja za Srbiju koji će biti pravo iznenađenje

Eksperti su uvereni da je reč o raketnim sistemima „Buk 2“ i „Pancir“, koji će izuzetno poboljšati našu protivvazdušnu odbranu, o čemu je državni vrh Srbije već razgovarao sa zvaničnom Moskvom.

Da ovo nije prazna priča i da Kremlj planira da nastavi sa diplomatskom, političkom i vojnom pomoći, tvrdi i ruski politikolog Ekatarina Pomorceva.

(VIDEO) SRBIJA LIKUJE! RUSKI MIGOVI DOVELI NATO DO LUDILA: Američki F-16 mu se ne može suprotstaviti!

- Srbija je iskren i pouzdan partner za Rusiju i postoji velika verovatnoća da će dobiti mnogo više nego što je do danas najavljeno. Mislim da će dolazak ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua i ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i njihov susret sa Ivicom Dačićem doneti mnogo pozitivnih iznenađenja - kaže Pomorceva.

Tek će da stiže

Rusija, prema njenim rečima, na ovaj način potvrđuje vekovno prijateljstvo sa Srbijom.

-  Stigli su prvi avioni, to je rezultat zajedničkog ulaganja u prijateljske odnose srpske vlade i ruskog rukovodstva. Ne bih smatrala nerealnim očekivanja da se pomoć poboljša, uključujući ozbiljnije odbrambene sisteme, pa na kraju krajeva i raketni sistem S-300 - ubeđena je Pomorceva.

Za vojnog analitičara Miroslava Lazanskog isporuka migova znači samo dobar start.

-  Ovo je samo početak, Rusija će sasvim sigurno nastaviti da nam pomaže. Avioni mig-29 su bili naša nasušna potreba i fantastična su stvar za srpsku avijaciju, a po dogovoru stiže i 30 tenkova T-72B3 i 30 oklopnih vozila BRDM-2. Ono što nam sledeće treba je da upotpunimo PVO sistemima „Buk 2“ i „Pancir“. Nakon toga bićemo vojno jači od svake od bivših država Jugoslavije i u ravni sa, recimo, Rumunijom – navodi Lazanski.

Kao ljubav i seks

On posebno ističe značaj najavljene posete Sergeja Šojgua Beogradu.

- To je odlična stvar za Srbiju. I pitam vas sad zašto neki američki ministar odbrane ne dođe u Beograd? Zato što je ta velika sila procenila da ne treba, ali je ova druga vojna sila procenila da treba. E tako, kad se jedni nećkaju i premišljaju, drugi zgrabe devojku. Za ljubav i seks potrebno je dvoje - navodi Lazanski.

Sa njim se slaže i potpukovnik KOS u penziji Ljuban Karan.

- Srbija mora da upotpuni svoj PVO sistem i to moraju da budu raketni sistemi iz Rusije. Na tome se uveliko radi, ali mora mnogo pametno da se planira i da se utvrdi šta je tačno to što nam treba. A u tome moramo i možemo da se oslonimo samo na Rusiju - zaključuje Karan.

(VIDEO) DUŠMANI, CRKNITE! SRPSKI I RUSKI PILOTI VEŽBAJU NA MIGOVIMA: Presreću mete u vazduhu i gađaju ciljeve na zemlji!

Božidar Delić, general-major u penziji

Da se Srbija opredelila da otvoreno stane uz Rusiju, a ne Evropu, dosad bi već dobila sve što je želela. Iako zvuči neverovatno, sa Moskvom su postojali dogovori, ozbiljna i kvalitetna ponuda za S-300.

Public

Ovo Lazanski traži od Putina

Lazanski kaže da bi uz još nekoliko pošiljki ruske vojne pomoći Srbija bila u potpunosti spremna da se odbrani od eventualnih vojnih napada država iz okruženja.

.- Znate šta, Vojvodina, Srem, ka Rumuniji, pa i Mađarskoj, ravnica je to. Ja bih zato insistirao na još tenkova, ali ima i nekoliko prečih stvari - kaže Lazanski.

(VIDEO) MIROSLAV LAZANSKI O NOVIM MIGOVIMA: Sa ovim lovačkim avionima Srbija će BITI U EVROPSKOM VRHU!

Na spisku vojnog analitičara koji bi, da ima mogućnosti, ispostavio Moskvi nalaze se:

- „BUK 2“ PVO sistem namenjen je uništavanju aviona i helikoptera na malim i srednjim visinama, ali ima mogućnost uspešnog dejstva i po krstarećim raketama, vodenim bombama i bespilotnim letelicama

- S-500 modifikovavna verzija sistema S-300, koji je svojevremeno pravljen za potrebe protivraketne odbrane kopnene vojske u nekoj daljoj budućnosti

- „Pancir“ PVO sistem pripada novijoj generaciji sredstava PVO, spada u hibridne sisteme jer je opremljen i protivavionskim raketama i topom

VUČIĆ ISPUNIO OBEĆANJE, "MIGOVI" STIGLI! Gde ste sada "stručnjaci" iz opozicije?!

- 12 helikoptera Mi-28 dvosedni borbeni helikopter koji je ukazom predsednika Rusije ušao u serijsku proizvodnju i oružane snage Ruske Federacije

- 50 tenkova sa ovim kontingentom Srbija bi ukupno imala 300 tenkova. Opremljen je ugrađenim nesalomivim oklopom, novim sistemom komunikacije, kontrolom vatre, balističkim računarom i glavnim nišanom osnaženim infracrvenim svetlima.

(VIDEO) MINISTAR ODBRANE VULIN: Ispunjen dogovor Vučića i Putina, DO PETKA STIŽU OSTALI AVIONI!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
hrvoje

pre 4 godine

IDIOTI pa Putin to prodaje preko privatne tvrtke i avioni nisu u vašem vlasništvu nego je to neki leasing. Debilčuge četničke

Izbori 2024

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija