• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.10.2017

21:10

ŠEŠELJ: Marjanovići će u pritvoru sigurno pući - TREBA IH SVE POHAPSITI I ISPITIVATI DAN-NOĆ!

Politika

ŠEŠELJ: Marjanovići će u pritvoru sigurno pući - TREBA IH SVE POHAPSITI I ISPITIVATI DAN-NOĆ!

Podeli vest

Jelenin muž, svekar, svekrva i dever ne mogu još dugo da izdrže u laži! Ako se svi nađu iza rešetaka, počeće da se preispituju i neko će popustiti! Znam ja kako je u zatvoru, jako je teško to izdržati, kaže lider SRS Vojislav Šešelj

Lider radikala Vojislav Šešelj kaže da je potpuno uveren da je cela porodica Zorana Marjanovića umešana u ubistvo njegove supruge Jelene Marjanović u Borči 2. aprila prošle godine. On traži od nadležnih da sve Marjanoviće hitno uhapse i pritvore.

Sumnjivi

Već sam ranije rekao, i dalje sam ubeđen da Zoran nije ubica. On nije mentalni sklop ubice. Mnogo su sumnjiviji drugi Marjanovići
Vojislav Šešelj

- Treba ih sve kompletno uhapsiti! Taj jezivi zločin izaziva veliko uznemirenje javnosti u Srbiji i istragu treba maksimalno ubrzati. Marjanoviće treba pritvoriti, jer postoji sasvim dovoljno dokaza i indicija da su svi odreda umešani u ubistvo! Onda ih treba držati odvojeno u pritvoru i pojedinačno ispitivati sve dok neko ne propeva... - predlaže Šešelj u razgovoru za Informer.

Mrtvu je presvlačio

Šešelj, koji je već decenijama poznat po odličnim izvorima u svim bezbednosnim strukturama u Srbiji, otvoreno je u više navrata govorio da su Zoranu najverovatnije u zločinu pomagali njegovi roditelji i brat.

- Već sam ranije rekao, i dalje sam ubeđen da Zoran nije ubica. On nije mentalni sklop ubice. Nije on to mogao na taj način da uradi. Mnogo su mi sumnjiviji ostali članovi porodice Marjanović... Prema mojim informacijama, policija je utvrdila Zoranov masivni DNK trag na donjem vešu ubijene supruge. Pretpostavlja se zbog toga da je on suprugu presvlačio posle ubistva. On je, dakle, najverovatnije pomagao u uklanjanju tragova posle zločina, ali nije direktni ubica. Ubeđen sam u to, a na takav scenario ukazuju i tragovi blata nađeni na Zoranovim pantalonama. On ju je, po svemu sudeći, odvukao do tog nasipa gde je bačena, ali čisto sumnjam da je on neposredni ubica... - navodi Šešelj.

Izučavao sam sudsku psihijatriju

Šešelj je nedavno za Informer rekao i da je na osnovu decenijskog iskustva u svakodnevnom radu sa ljudima sposoban da sa velikom sigurnošću prepozna čoveka sposobnog za hladnokrvno ubistvo.

- Još kao student temeljno sam izučavao sudsku medicinu i sudsku psihijatriju sa psihopatologijom i mislim da imam to znanje i tu moć da procenim ko jeste, a ko nije u stanju da hladnokrvno ubije. Moje mišljenje je da je Zoran samo pomagač u ovom ubistvu, saučesnik, na šta ukazuju i pronađeni tragovi - navodi Šešelj, koji je detaljno izneo svoju teoriju zločina.

Lider radikala podseća na staru izreku koja kaže da je moguće neko vreme lagati neke ljude, ali je nemoguće sve vreme lagati sve ljude.

- Jelenin muž, svekar, svekrva i dever već godinu i po dana žive u strašnoj laži. I tu laž prodaju celoj Srbiji. To je, znate, jako, jako teško izdržati i samo je pitanje vremena kada će neko od njih pući. Zato ja i predlažem da se svi oni što pre privedu i stave na danonoćno ispitivanje. U zatvorskim uslovima, suočeni sa iskusnim policijskim inspektorima oni će, ubeđen sam, vrlo brzo pući i sve priznati... - objašnjava Šešelj.

Ne mogu da izdrže

Naš sagovornik kaže da sam odlično zna kako je to biti u zatvoru.

- Kriv čovek, onaj koji na duši nosi jezivo ubistvo nevine žene i majke malog deteta, ne može dugo da izdrži kad se suoči sam sa sobom. Sada kada su napolju, kada su kod kuće, oni jedni drugom drže stranu, a Zoran računa na podršku porodice koja je još na slobodi. Ako bi svi bili u zatvoru, stvari bi se drastično promenile... Znam ja valjda najbolje kako je u zatvoru, jako je teško to izdržati. Zatvor može da izdrži samo pošten i nevin čovek. Krivac uvek pukne, pre ili kasnije. A oni su, po svemu sudeći, krivci! - kategoričan je predsednik SRS.

Radovanović: Ne treba ih hapsiti bez dokaza

Informer

Kriminolog Dobrivoje Radovanović mišljenja je da policija bez konkretnih dokaza nikako ne bi smela da hapsi članove porodice Marjanović.

- U tom slučaju mogli bi da pohapse i pola komšiluka i da dođu do nekih tračeva. To ne vodi ničemu. Podsetiću da je policija na početku istrage sumnjičila i majku, oca i brata da su umešani u ubistvo, pa polako odustajala od svih. Verujem da imaju dokaze protiv uhapšenog Zorana, ali je veliko pitanje da li će tužilac dobiti borbu na sudu protiv odlične advokatske ekipe koja ga zastupa... - objašnjava Radovanović.

On ističe da se već sada zna da će Zoranovi advokati na "sitna crevca" kidati dokaze koje policija ima u ovom slučaju.

- Oni će braniti tezu da nijedan ubica ne ostavlja očišćenu odeću i obuću nakon zločina i pokušaće da diskriminišu sudske veštake. Mi još nemamo optužnicu i pitanje je kada će i da li će je uopšte biti. Ako policija zaista ima dokaze zbog kojih su uhapsili Zorana, za ovaj slučaj ima nade, ali možda se to dogodilo samo zbog pritiska javnosti. Onda je pitanje šta će se dogoditi na kraju na sudu... - napominje on.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Biljana1

pre 6 godina

Odgovor gospodinu Radovanovicu i njegovim istomisljenicia.O kakvim mi dokazima mi govorimo? Zoran,majka Zorica. otac Vladimir i mladji Zoranov brat javno su davali samo lazne izjave koje koliko ja znam su sve same lazi a za lazi se odgovara. Majka Zorica kao dete je bila u komi 40 dana i nakon toga dozivela klinicku smrt? Gde? Koje godine? Kako to da je nema na spisku medicinskh fenomena? Odakle je doticna dosla u Beograd? OtacVladimir radio u Jatu kao supervisor? Takva pozicija u to vreme nije ni postoJala. Cega ? Koga? Ako jeste kako to onda da je njegova supruga nazvana "alfa i omega" i kao ona je najvise zaradjivala ( pa cekajte ona je dobijala novac na pokloni samim tim sebi dala za pravo da ih lisi ljudske slobode i stavi na mesto njoj podcinjenih.) ONA JE TA KOJA JE KREIRALA "Familijarni kult" . Zlostavljanje u porodici je krivicno delo ili ne? Lazi da se lepo slagala sa Jelenom isto tako. Vladimr je prvi ispod poglavarke pa on nastavlja da zlostavlja sve oko sebe i naravno Jelenu. Sin mu je bezmoralna osoba( koliko avantura je imao ni Blagi Bog ne zna. Sad jos i vise isplivava njegov prljavi ves. Sadista iskompleksirani. Jos jedno vanbracno dete?) Tuzno je imati decu kada za to nisi sposoban.)On sebe i svoju familiju naziva velikim vernicima? SLJ.MU jedan JELENA JE ZELELA DA NEGUJE SVOJU PORODICU A NE CITAVU TVOJU FAMILIJU I OSTALU GUNGULU. HAPSITE OVE STO PRE.

Megi

pre 6 godina

Seselj je u pravu, oni svi zajedno lazu vec dve godine, i to ne bezazlene lazi, nego oko necijeg ubistva. Zar to nije dovoljan razlog da se danonocno ispituju, dok ne kazu istinu?

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija