• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.10.2017

14:44

ĐURIĆ u poseti manastiru Draganac

Politika

ĐURIĆ u poseti manastiru Draganac

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić posetio je danas manastir Draganac kod Novog Brda, u kojem se konak obnavljama sredstvima Kancelarije

Iguman manastira Ilarion izjavio je tom prilikom da su Eparhija raško-prizrenska i monasi Draganca zahvalni na dugotrajnoj i kvalitetnoj saradnji sa Kancelarijom za KiM, koja se, kako je rekao, svesrdno trudi da pomogne crkvi na Kosovu i Metohiji.

 - Konak manastira se već pet godina obnavlja sredstvima koja dolaze iz Kancelarije za KiM, na čemu smo veoma zahvalni. Ta vrsta materijalne pomoći je značajna, ali je moralna podrška mozda još značajnija. Veoma znači kada su vam vrata otvorena i kad imate ljude u institucijama države koji vas razumeju - kazao je Ilarion.

Ðurić je rekao da manastir Draganac živo svedočanstvo o tome kako je vera u Boga i želja da se opstane u teškom vremenu iznedrila jedan od najlepših duhovnih centara na KiM, ali i šire. 

- Ovo je prava duhovna kuća za narod Kosovskog Pomoravlja… Važno je da obnovom ovog manastira pokažemo da je naša istrajnost i upornost u tome da ostanemo i opstanemo ovde nepokolebljiva, kao što je nepokolebljiva i naša namera da složno i solidarno gradimo ovu našu duhovnu kuću -  kazao je Ðurić.

Prema njegovim rečima, srpski narod će, što se vise bude okupljao oko svojih svetinja, biti duhovno snažniji i spremniji da se suoči sa političkim, ekonomskim i drugim izazovima. 

 - Ako budemo strpljivi, uporni i snažni, nema prepreke koju ne možemo da savladamo i bolja vremena za nas će doći - poručio je Ðurić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija