• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.10.2017

15:13

VULIN: Novih 1.114 vojnika u sastavu VS od decembra 2016.

Politika

VULIN: Novih 1.114 vojnika u sastavu VS od decembra 2016.

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vuilin izjavio je danas da je od decembra prošle godine do sada u sastav Vojske Srbije primljeno 1.114 novih profesionalnih vojnika

Ministar Vulin je u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića i komandanta Kopnene Vojske general-potpukovnika Milosava Simovića obišao Mešovitu artiljerijsku brigadu i deo 3. brigade Kopnene Vojske u niškoj kasarni "Mija Stanimirović".

Vulin je, nakon prikaza dela sposobnosti i obilaska taktičko-tehničkog zbora istakao da Vojska Srbije ulaže velike napore da se broj naših pripadnika, svakako, poveća, da njihov položaj bude bolji, da budu bolje plaćeni i da se više vodi računa o njima i njihovim porodicama.

Tanjug

 - Naporima čitave države možemo da kažemo da smo od decembra 2016. godine do danas u sastav Vojske Srbije primili 1.114 novih profesionalnih vojnika po ugovoru. Do sada se prijavilo 2.082 lica, a primljeno je 1.114. U procesu prijema nalazi se još 867 lica i do kraja godine predvideli smo da možemo da primimo još 663 ljudi  - naglasio je ministar Vulin.

On je, takođe, uputio poziv svim zainteresovanima koji ispunjavaju odgovarajuće uslove, što znači da su služili vojni rok sa oružjem, da su mlađi od 30. godina i da su državljani Republike Srbije, da dođu u Vojsku Srbije.


 - Za VS možemo da očekujemo bolje dane, možemo da očekujemo značajno povećanje zarada, već smo podigli dnevnice, radimo na tome da se standard poveća, pokrenućemo i značajan projekat stambene izgradnje i imate i materijalni razlog da budete u VS, a naravno, tu je i onaj koji ne može nikakvim novcem da se izmeri i izračuna, a to je ljubav prema pozivu i ljubav prema svojoj zemlji - poručio je Vulin.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija