• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.10.2017

18:44

DAČIĆ PORUČIO KOLINDI: Bolje da ne bude posete, ako je cena ĆUTANJE SRBIJE

Politika

DAČIĆ PORUČIO KOLINDI: Bolje da ne bude posete, ako je cena ĆUTANJE SRBIJE

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da nije dobro što se želja za dobrosusedskim odnosima koja se često čuje ne realizuje u svakodnevnim političkim aktivnostima i što je došlo do odlaganje posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj

Dačić je novinarima rekao da Vučić ne bi išao u protokolarnu posetu, već da rešava probleme i da ne bi ćutke prešao preko "optužbi uvreda i laži" koje se o Srbiji i srpskom narodu čuju u Hrvatskoj.

- Vučić ne bi išao da sluša o velikosrpskoj agresiji. Kako može Vučić da ode u Zagreb, a da ne pita hrvatsku predsednicu Kolindu Grabar-Kitarović gde je 400.000 Srba koji su živeli u Hrvatskoj 1991- izjavio je šef srpske diplomatije.

On je rekao da ne mora da bude posete ako je cena da Srbija ćuti.

- Sto puta smo rekli Hrvatskoj da se mane optužbi iz prošlosti, pozvali smo na formiranje organa koji će se baviti otvorenim pitanjima iz prošlosti a da se saradnja usmeri na budućnost- izjavio je Dačić.

VUČIĆ smatra da nije dobar trenutak za posetu Zagrebu!

Navodi i da su ga novinari pitali da li se oseća odgovornim za odlaganje posete zbog rečnika koji koristi i istovremeno je upitao šta on kao ministar spoljnih poslova Srbije treba da radi.

- Ministar sam spoljnih poslova Srbije - nisam na izboru za mis sveta pa da želim mir u svetu, a nisam ni mislilac sa Tibeta koji treba da govori o svetskim problemima - kazao je Dačić.

Ministar je rekao da se tako ponaša i EU, koja ništa konretno ne kaže kada treba nešto da kaže o Srbiji. 

Navodi da "čeka Maju Kocijančić i onog drugog zvaničnika EK..." koji su rekli da je Kosovo specifičan slučaj.

 

- Jel sad i Preševo poseban slučaj. Sve su posebni i specifični slučajevi kada je Srbija u pitanjui. Oglasite se nekad kada neko priča laži o Srbima i Srbiji- istakao je Dačić.

Upitao je kako to predsednik Srbije može da ode u Zagreb i da sluša o velikosrpskoj agresiji, a da ne pita predsednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović "gde je 400.000 Srba koji su 1991. godine živeli u Hrvatskoj".

- Predsednik da ide u posetu, a oni će da usvajaju zakon u kojem optužuju Srbe iz Hrvatske da su izvršili velikosrpsku agresiju. Kakvo je to licemerje", naglasio je Dačić i poručio da možemo da budemo najveći priatelji - ali za to je potrebno dvoje".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija