• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.10.2017

23:59

PROMENA KURSA ALIJANSE: Usvojeni amandmani Srbije na predlog NATO rezolucije!

Politika

PROMENA KURSA ALIJANSE: Usvojeni amandmani Srbije na predlog NATO rezolucije!

Podeli vest

Uravnotežena rezolucija koja, po mišljenju predstavnika Beograda, na korektan način prikazuje stanje na zapadnom Balkanu, trebalo bi da bude usvojena na jesenjem zasedanju Parlamentarne skupštine NATO u Bukureštu, od 7. do 9. oktobra, piše Politika

Član delegacije srpskog parlamenta pri NATO Vladimir Ðukanović kaže da je prvobitni predlog tog dokumenta Britanca Ričarda Beniona, gde se Srbija optužuje da je uzrok napetosti u regionu, prilično izmenjen, jer su usvojeni svi amandmani upućeni iz Beograda.

- Mi smo na prolećnjem zasedanju PS NATO u Tbilisiju ukazali da je Benionov predlog rezolucije jednostan i skandalozan i da mora biti promenjen. Uložili smo veliki broj amandmana koji su prihvaćeni i što se tiče Srbije, nama sada ovakav dokument ide u korist, pogotovo poglavlja koja se odnose na ekonomski rast i stanja demokratije u nasoj zemlji - rekao je Ðukanović za Politiku.

U prvobitnom predlogu poslanika britanske konzervativne stranke, naša zemlja bila je označena kao glani krivac za "šumove" na diplomatskim vezama Beograda i Prištine, ali i da je uzročnik krize u ovom delu Evrope.

NATO SEJAO OTROVE PO SRBIJI! Najviše zagađeni Bujanovac, Bor, Pančevo, Novi Sad i Kragujevac!

Ðukanović ističe da su ispravili sve što je bilo jednostrano i nemamo primedbe na novi predlog rezolucije, koji će najverovatnije biti izglasan u subotu, 7. oktobra, na sednici Političkog komiteta NATO.

- Ne očekujem veliku raspravu povodom ovog pitanja i najverovatnije će ma debatu o rezoluciji biti utrošeno desetak minuta. Očekujem da će težište biti usmereno na Rusku Federtaciju- kazao je Ðukanović, koji je poslanik SNS u Skupštini Srbije.

PALMA: Neka Havijer Solana objasni Špancima zašto je bombardovao Srbiju i oteo nam Kosovo!

BOMBE OTROVALE CEO BALKAN! Doktorka Danica Grujičić NAJAVLJUJE: Srbija mora da TUŽI NATO!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija