• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ - M. DAKIĆ

05.10.2017

21:15

UHVATILA IH FRKA! Zagreb u strašnoj panici od srpske vojne premoći - HRVATI ZBOG 'MIGOVA 29' OTKAZALI POSETU VUČIĆA?!

Politika

UHVATILA IH FRKA! Zagreb u strašnoj panici od srpske vojne premoći - HRVATI ZBOG 'MIGOVA 29' OTKAZALI POSETU VUČIĆA?!

Podeli vest

Čim su u Srbiju stigli moćni lovci iz Rusije, Zagreb krenuo đonom na Beograd! Kolinda Grabar Kitarović povukla svoj poziv predsedniku Aleksandru Vučiću

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović otkazala je poziv predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da do kraja godine poseti Zagreb!

Mi smo im trn u oku
Očekivano je da Hrvatska neće blagonaklono gledati na jačanje naših vojnih i odbrambenih kapaciteta i nabavku migova
Igor Bečić, poslanik SNS

Kolinda je zvanično objasnila da je to uradila zbog "više provokacija" (zagrebačka štampa kao 'provokaciju' navodi otkrivanje spomenika heroju majoru Milanu Tepiću), međutim pravi razlog za ovaj potez jeste isporuka ruskih 'migova'.

Tuku ih kompleksi

Hrvatska, kako kažu analitičari u Zagrebu, jačanje srpske avijacije smatra direktnom pretnjom za svoju nacionalnu bezbednost (!?!).

- Otkazivanje posete nije slučajno. Iako su odnosi na relaciji Srbija-Hrvatska nedeljama unazad zategnuti zbog različitih tema, od podizanja spomenika majoru Milanu Tepiću do odnosa prema ratu u Hrvatskoj, otkazivanje posete Vučića Zagrebu nije se nikada dosad spominjalo. Međutim, sve je eskaliralo kada su u Beograd sletela prva dva ruska 'miga'. Na Pantovčaku (Kolindina predsednička rezidencija prim. aut.) su se nadali da Rusi neće održati reč, a kada je krenuo transport lovaca, nastala je prava bura. Upravo zato je odlučeno da se Vučićeva poseta otkaže - kaže diplomatski izvor Informera i podseća da su odmah po sletanju prvih rasklopljenih "migova" u Srbiji Hrvati otvorili ponude za nabavku 12 borbenih višenamenskih letelica.

Tanjug

mojugao

MILORAD PUPOVAC

SRPSKO NACIONALNO VEĆE

Šteta što je poseta otkazana. Susreti su jedini način da se otvorena pitanja stave pod kontrolu. Za to je potrebno da se menjaju uzroci negativne atmosfere.

Iz zvaničnog Zagreba juče su pak utvrdili da su razlozi otkazivanja posete "sve zategnutiji odnosi dve države".

"S obzirom na najnoviji razvoj događaja i atmosferu koja ne doprinosi izgradnji međusobnog poverenja, predsednica Hrvatske je procenila da u ovom trenutku ne postoje preduslovi za ostvarenje posete", naveli su iz Kolindinog kabineta.

To je potvrđeno i u Vučićevom kabinetu, ali njegovi saradnici juče nisu želeli da detaljnije govore o razlozima otkazivanja posete, već su samo poručili da "Vučić neće tako skoro u Zagreb". Prema nezvaničnim najavama, "do posete će doći kada razgovori između dvoje predsednika omoguće mirnije okolnosti i drugačija politička atmosfera". Sam Vučić, inače, u utorak uveče nije krio oduševljenje što će Srbija nabavkom "migova" imati ubedljivo najsnažniju eskadrilu u regionu.

Sve inferiorniji

Komentarišući ovu čudnu situaciju, penzionisani pukovnik Veselin Šljivančanin ističe da našim komšijama smeta svaki napredak Srbije.

Beta

mojugao

DEJAN VUK STANKOVIĆ

ANALITIČAR

Hrvatima strašno smeta jačanje vojne moći Srbije i nije isključeno da su to iskoristili kao povod za otkazivanje Vučićeve posete.

- Ne odgovara Hrvatima ništa vredno i pozitivno što dolazi iz Srbije. Ispravno je kako se Vučić postavlja. On sve svoje napore ulaže u očuvanje dobrosusedskih odnosa, žrtvujući i sebe za zemlju. Koliko god im Srbija pružala ruku pomirenja, Hrvati je odbijaju. Nadam se da će se dozvati pameti - ocenjuje Šljivančanin.

Panika u Hrvatskoj zbog nabavke novih letelica ne iznenađuje ni poslanika SNS Igora Bečića.

- Očekivano je da Hrvatska neće blagonaklono gledati na jačanje naših vojnih i odbrambenih kapaciteta i nabavku "migova". Sa njima imamo ubedljivo najjaču eskadrilu u regionu. Činjenica da Srbija jača smeta mnogima, a posebno im bode oči što je Vučić faktor stabilnosti i mira u regionu. Možda bi upravo u osećaju inferiornosti naših komšija trebalo tražiti razloge za otkazivanje posete - ističe Bečić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Hrvat

pre 6 godina

auuuuu joj jesmo se uplasili evo svi drscemo od vas stvrno ste jadan narod ko se vas jos boji

beli vrabac

pre 6 godina

U pravu si, ne bojite se, u ovom slučaju radi se više o kompleksima.

Dragan

pre 6 godina

I nije problem u tome sto se ne bojite nego sto se nicega ne stidite

nada

pre 6 godina

E Kolindice nisu ovo cokoladice - cega se plasite ????????? Mi necemo nikoga napadati kao vi vec se braniti od potencijalnih neprijatelja koji malo-malo pa zveckaju oruzjem ili necim laznim ucenjuju !!!!!!!!!!!! Polako ali sigurno postajete omrazeni u Evropi - povucite rucnu za dobrobit svoga naroda !

mauser

pre 6 godina

Hrvatski vojnik nije napao Srbiju, već su srbi napali Hrvatsku i to je činjenica, ma što vi o tome mislili......

nesa

pre 6 godina

pa kako smo mi to mogli da napadnemo hrvacku kada dobro znate da je to bila Jugoslavija.a kada ste se ocepili zaboravili ste ustav Jugoslavije koji su i vasi komunisti prihvatili u kome pise da niko ne moze da odcepi ni jedan deo zemlje.i sta su srbi radili jednostavno samo primenili ustav.a kada je poceo rat kom opanci kom obojci a vama su pripali obojci.

Goran

pre 6 godina

Koja bre najača eskadril u regionu. Uporno se zaobilazi činjenica da članice NATO-a ne moraju da imaju veliki broj aviona, jer u slučaju nekog konflikta deluju udruženo. Lepo je što obnavljamo avijaciju, ali komentari kao što kaže Bečić su suvični.

Vasko

pre 6 godina

Ma kako da nije. Zagreb se nesto sve trese od jutros. Pogotovo sto su clanica NATO-a.

Lala iz Banata

pre 6 godina

Само буржоазија завађа народ...!! Пролетаријат нема нациом и нема државу...Њему је класна свест битнија од националне...Зато само Буржоазија стално мисли на рат и освајање територија, јер је само то пут у освајање јефтиних сировина и ПРОФИТА којег никад доста... Само буржоазија живи под геслом:"Човек је човеку вук"...Њима је конкуренција једнак непријатељ као и класни антагонизам са пролетаријатом, којем уместо добрих плата - и бољег стандарда, нуде, национализам...!! Јадан хрватски пролетаријат, који је изгубивши класну свест сасвим потонуо у нацизам и шовинизам најгоре врсте...

Branislav

pre 6 godina

Lalo, hahhhaaaha, komentar ti je malko anahronizovan, ali nema veze, buržuji, ovaj masnosoni su uvek na liniji samo jedne ideje-P O H L E P A!!!

IstinaJeJedna

pre 6 godina

ziveli proleteri, ziveo lenjin, dole burzoazija xD

Kolinda iskoristi dobrotu

pre 6 godina

Kolindica iskoristi Vucica, neka srpski MIG-ovi cuvaju i Hrvatsko nebo, ako nemate kintu moze i besplatno. \n

mauser

pre 6 godina

Ne, hvala mi kupujemo nove avione, a vi za remont još morate dati 180 milijune eura........inače sav sam pretrnuo, ali od smijeha, a ne od straha.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija