• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.10.2017

16:59

KRALJ SALMAN ODREŠIO KESU: Posle Turske, i Saudijska Arabija kupuje ruski S-400

Politika

KRALJ SALMAN ODREŠIO KESU: Posle Turske, i Saudijska Arabija kupuje ruski S-400

Podeli vest

Saudijska Arabija postigla je dogovor sa Rusijom o kupovini ruskog raketnog sistema S-400, javila je danas saudijska televizija Al-Arabija, navodeći da su dve strane potpisale memorandum o razumevanju kako bi se saudijskoj kraljevini pomoglo u naporima da razvije sopstvenu vojnu industriju

Saudijska televizija je to javila tokom posete Moskvi saudijskog kralja Salmana, prenosi Rojters.

Ranije danas, potpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin izjavio je da je Saudijska Arabija pokazala interesovanje za kupovinu ruskih raketnih sistema S-400, nakon što je Turska za isti sistem protivvazdušne odbrane već uplatila avans.

- Postoji interesovanje, naravno. Pregovori o S-400 napreduju, ali još nema konačnih odluka - rekao je Rogozin govoreći o pregovorima sa Saudijskom Arabijom, preneo je Tas s.

Rogozin je dodao da se o vojno-tehničkoj saradnji sa Saudijskom Arabijom razgovaralo iza zatvorenih vrata.

KRALJ SALMAN OTIŠAO KOD PUTINA: Razgovaraće o ceni nafte, ali i KUPOVINI ESKADRILE SUHOJA!

Krajem septembra, pomoćnik predsednika Rusije za vojnu i tehnološku saradnju Vladimir Kožin rekao je da će Rusija Turskoj isporučiti sistem protivvazdušne odbrane S-400, za koji je već uplatila avans, ali da Turska neće moći da dobije i proizvodnu tehnologiju za taj sistem. 

Kožin je tada naveo da se o davanju proizvodne tehnologije Turskoj nije ni razgovaralo.

S-400 "trijumf" je najnoviji protivavionski raketni sistem dalekog dometa koji je u službu ušao 2007. godine. Dizajniran je da obara avione, krstareće i balističke rakete, a operativni domet mu je 400 kilometa do visine od 30 kilometara, navodi ruska agencija.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
BorisDe

pre 6 godina

Tako se klanja Rusima a ne kao Trump da se klanja Saudijcima.

bubasvaba

pre 6 godina

De vam je sad amerika da pomogne ???jer vi ste njima pomagali kad ste stelovali cenu nafte da bi unistili rusiju a sad idete kod kad je gusto.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija