• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

05.10.2017

18:23

SUDAR SILA U BEOGRADU! Dačić potvrdio sastanak Surkova i Volkera u srpskoj prestonici!

Politika

SUDAR SILA U BEOGRADU! Dačić potvrdio sastanak Surkova i Volkera u srpskoj prestonici!

Podeli vest

​Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio je da će u Beogradu biti održani predstojeći razgovori između pomoćnika ruskog predsednika Vladislava Surkova i specijalnog izaslanika SAD za okončanje sukoba u Donbasu, Kurta Volkera

- Sama činjenica da su te dve velike sile odabrale Beograd kao mesto gde će se sastati, govori da imamo drugačiji spoljnopolitički položaj nego kako je to bilo ranije - rekao je Dačić za Radio televiziju Vojvodine.

Specijalni izaslanik SAD za okončanje sukoba u Donbasu, Kurt Volker, objavio je na svom Tviter nalogu da će se 7. oktobra sastati sa pomoćnikom ruskog predsednika Vladislavom Surkovom u Beogradu.

- Sastaću se s ruskim kolegom u oktobru u Beogradu, kako bi razgovarali o bržoj implementaciji Minska (sporazum op.nov.) i o obnavljanju teritorijalnog integriteta Ukrajine - objavio je Voker danas na Tviteru.

 

 


- U ovom slučaju pregovori nemaju za cilj postizanje bilo kakvih specifičnih rezultata. Ovo je proces sinhronizacije dve strane, pozicija, razmene infromacija - rekao je Peskov, preneo je TASS.

Peskov je naveo da je, bez obzira na to, važno da Vašington dobije informaciju iz prve ruke od država, koje čine Normandijsku četvorku (Rusija, Nemačka, Francuska i Ukrajina).

"Minsk" se odnosi na sporazum iz februara 2015. godine, potpisan u beloruskoj prestonici, kojim se traži prekid vatre u istočnom delu Ukrajine, Donbasu, te su određeni dalji koraci da se okončaju sukobi.

Ako se dogodi, biće to drugi sastanak Volkera i Surkova, koga je predsednik Rusije Vladimir Putin delegirao za razgovore o sukubima u istočnoj Ukrajini.

Prvi put su razgovarali 21. avgusta ove godine u Minsku, u Belorusiji.

Volker je u međuvremenu odbio da se sastane sa Surkovom u Rusiji, a Surkovu je zabranjen ulazak u Evropsku uniju, u okviru sankcija Moskvi.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija