• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.10.2017

21:05

HARADINAJU SMETA KATALONIJA: Porede je s Kosovom, a on ne može da shvati zašto!

Politika

HARADINAJU SMETA KATALONIJA: Porede je s Kosovom, a on ne može da shvati zašto!

Podeli vest

Premijer samoproklamovanog Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas, govoreći o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO), da bi "Kosovo delovalo po mnogim pitanjima, kada bi bilo sigurnije po pitanju svoje perspektive" i da "novi pristup Srbije - da se obrati EU i da upoređuje Kosovo sa Katalonijom, ne olakšava ove teme i otežava klimu"

Haradinaj je u intervjuu za "Radio Slobodna Evropa" (RSE) kazao da po pitanju formiranja ZSO "treba da se deluje onako kako je Ustavni sud doneo odluku, a kada je utvrdio da su pojedini delovi sporazuma o Zajednici u suprotnosti sa Ustavom i da treba da se harmonizuju sa kosovskim zakonodavstvom".

- Mi nismo kandidat za EU, jedino imamo potpisan Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju. Ovo je veoma zakasnela faza za Kosovo. Još nemamo liberalizaciju viza. Još nismo napredovali na putu ka NATO. Još nismo dali ustavno ime i mandat vojsci Kosova. Neki od ovih procesa bi unapredili kapacitete i mogućnosti Kosova da preduzme smele korake kada se radi o pojedinim pitanjima u zemlji - tvrdi Haradinaj.

ŠTETOČINA! Premijer lažne države Kosovo opet provocira - HARADINAJ DELI PASOŠE ALBANCIMA U PREŠEVU!

On je naveo da je "Kosovo ove godine prošlo kroz izborne procese i da je u tom smislu neodrživa politička agenda doprinela tome da se razmotri prijem Kosova u Interpol i UNESCO".

 - Što se tiče Interpola, mi smo već krenuli sa radom kako bi se sledeće godine prijavili za prijem, a što se tiče UNESCO-a, to će biti za dve godine, a u međuvremenu potrebna je jedna ozbiljnija mobilizacija", kazao je on.

On je rekao da je "na Kosovu nedostajao ozbiljan rad po tom pitanju, ali je naveo i da "mora da se preispita i ponašenje zvaničnog Beograda kada je u pitanju njihova opstrukcija prilikom članstva Kosova u međunarodne organizacije.

RAMPA ZA PRIŠTINU: Haradinaj povukao zahtev za prijem Kosova u Interpol!

RSE navodi da je Haradinaj rekao da "proces dijaloga (sa Beogradom) sada predvodi kosovski predsednik Hašim Tači, ali da je "u toku priprema platforme o očekivanjima Kosova iz ovog dijaloga, kako bi taj proces bio na usluzi građana".

Haradinaj je kazao da će "vlada podržati agendu predsednika o dijalogu" i da "očekuje i angažman opozicije u tom procesu".

RAMUŠ HARADINAJ PRIZNAO DA JE "GROBAR": Navijao sam za Partizan, jer su za crno-bele igrali Albanci!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Branislav

pre 6 godina

Ovaj odljud zaslužuju rolu iz filma Maratonci trče počasni krug (" Đenka ").

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija