• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.10.2017

14:46

VUČIĆ u utorak domaćin Erdoganu

Politika

VUČIĆ u utorak domaćin Erdoganu

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić biće domaćin predsedniku Republike Turske Redžepu Tajipu Erdoganu tokom njegove posete Srbiji, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima

Turski predsednik u Beograd stiže 10. oktobra, i taj datum posete utvrđen je na sastanku Erdogana i Vučića u Njujorku, gde su učestovali na sednici Generalne skupštine UN.

Predsednik Vučić je tom prilikom naglasio da će Erdoganova poseta biti potvrda velikog prijateljstva dva naroda i izrazio zahvalnost turskim kompanijama koje su ulagale u najnerazvijenijim mestima u Srbiji.

 - Naša zemlja gaji iskreno prijateljstvo prema turskom narodu i mi danas imamo priliku da započnemo novi proces u našim odnosima -  istakao je predsednik Vučić. 

Predsednik Erdogan je naglasio da su odnosi Srbije i Turske veoma važni za mir i stabilnost Balkana. 

 - Srbija je ključna zemlja na Balkanu za očuvanje mira i stabilnosti i zato smo uvek podržavali vaš evropski put - rekao je turski predsednik. 


On je istakao da je neophodno raditi na jačanju ekonomskih odnosa i trgovinske razmene koja je, kako je izjavio, 2016. godine iznosila oko 800 miliona dolara.

 - Zajednički cilj treba da bude milijardu dolara i ja podržavam naše investitore da što više ulažu u Srbiju -  zaključio je predsednik Erdogan.

Dva predsednika su razgovarali i o infrastrukturnim projektima za koje je turska strana zainteresovana. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Brane

pre 6 godina

Dobri odnosi sa Turskom garant su i mira u regionu.

marko

pre 6 godina

Od velikog je značaja poseta Erdogana našoj državi kako na političkom tako i na ekonomskom planu.

Dragana

pre 6 godina

Dobra ekonomska saradnja sa Turskom ce pomoci razvojnom putu Srbije.

Ivana

pre 6 godina

Drago nam je sto cemo ugostiti Turskog predsednika.

crvena sonja

pre 6 godina

Prijateljski odnosi i podrska Srbiji ka clanstvu EU

aca

pre 6 godina

Saradnja između nas i Turske može dati pozitivne rezultate.

Nensi

pre 6 godina

Pozdravljam dolazak Erdogana, njegov odnos prema Srbiji stišava region.

Kosta

pre 6 godina

Biće ovo vrlo važan sastanak, želimo da Turska još više investira u Srbiji ali i mi da izvozimo na tursko tržište. Imamo proizvode za koje su Turci zainteresovani.

Gale

pre 6 godina

Турска је значајан чинилац у успостављању трајне стабилности на Балкану.

HOKI PINER1

pre 6 godina

Erdogan dovodi invesitore i donosi stabilnost regionu.

Drnda

pre 6 godina

Turska je značajan investitor u privredu Republike Srbije.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17