• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.10.2017

23:57

MADRID UVODI SANKCIJE BARSELONI: Zbog straha od otcepljenja kompanije napuštaju Kataloniju?!

Politika

MADRID UVODI SANKCIJE BARSELONI: Zbog straha od otcepljenja kompanije napuštaju Kataloniju?!

Podeli vest

Španski ministar za javne radove Injigo de la Serna rekao je danas da će još kompanija napustiti Kataloniju, pošto strahuju od mogućeg jednostranog proglašenja nezavisnosti tog španskog regiona

De la Serna je za španski Nacionalni radio rekao da će "kompanije nastaviti da odlaze" i da je to "isključivo krivica članova regionalne (katalonske) vlade", navodi Asošiejted pres.

Dve velike katalonske banke, Kaiša i Sabadelj, vodeća energetska kompanija Gas natural i kompanija Agbar, koja snabdeva Barselonu vodom, odlučile su da premeste svoja sedišta izvan Katalonije.

Druge kompanije navodno razmatraju da učine isto kako bi osigurale da, u slučaju proglašenja nezavisnosti Katalonije, ne ostanu van Evropske unije i njenog unosnog jedinstvenog tržišta.

U Kataloniji je 1. oktobra održan referendum o nezavisnosti, koji španska centralna vlast ne priznaje i koji je Ustavni sud Španije proglasio nelegalnim.

Katalonske vlasti juče su saopštile konačne rezultate referenduma, prema kojima se za nezavisnost izjasnilo 90,18 odsto birača, ali je izlaznost bila svega 43,03 odsto.

Vlasti tog bogatog regiona na severoistoku Španije razmatraju da li da jednostrano proglase nezavisnost, za šta, prema katalonskom zakonu o referendumu, imaju rok od 48 sati od zvaničnog objavljivanja rezultata.

KORAK DO KATASTROFE! Starom kontinentu se nimalo ne piše dobro: EVROPA U STRAHU OD RATA ZBOG KATALONIJE!

EVROPSKI KOMESAR ETINGER ZAVAPIO: Veoma uznemirujuća situacija, GRAĐANSKI RAT SE PLANIRA USRED EVROPE?!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija