• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I. - M. M.

08.10.2017

22:15

ČUVENI SRPSKI NEUROHIRURG prof. Dr Danica Grujičić tvrdi za Informer: NATO ZATROVAO I BEOGRAD!

Politika

ČUVENI SRPSKI NEUROHIRURG prof. Dr Danica Grujičić tvrdi za Informer: NATO ZATROVAO I BEOGRAD!

Podeli vest

Posle bombardovanja brda Straževica i Bežanijske kose, iz trafo-stanica je oslobođena veoma kancerogena materija piralen, koja izaziva razne vrste teških oblika raka! Kada je gađana "Prva iskra" u Bariču, 165 tona fluorovodonične kiseline pušteno je u Savu, a da je otišlo u vazduh, Beograda više ne bi bilo, kaže dr Grujičić

NATO pakt je tokom bombardovanja 1999. godine kontaminirao Beograd veoma opasnim kancerogenim materijama i smrtonosnim otrovima, otkriva za Informer naš čuveni neurohirurg prof. dr Danica Grujičić.

Prema njenim rečima, posle bombardovanja brda Straževica kod Rakovice i Bežanijske kose pogođene su trafo-stanice iz kojih se oslobodio veoma kancerogeni piralen, koji izaziva najteže oblike raka.

Genocidne namere
Prema ciljevima koji su gađani, jasno se vidi da je NATO tokom bombardovanja imao genocidne namere prema Srbima
Prof. dr Danica Grujičić

S druge strane, kada je gađana "Prva iskra" u Bariču, izlilo se 165 tona fluorovodonične kiseline, koja je puštena u Savu, jer da je otišla u vazduh, stanovništva Beograda više ne bi bilo.

Plansko trovanje

Danica Grujičić tvrdi da se prema ciljevima koji su gađani jasno vidi da je NATO tokom bombardovanja "imao genocidne namere prema Srbima".

- NATO je u Rakovici na brdu Straževica i na Bežanijskoj kosi planski gađao trafo-stanice, a cilj je bio da se iz njih izlije piralen, veoma kancerogena materija koja izaziva najteže oblike karcinoma. Ta materija je sagorevala i velika količina je završila u vazduhu iznad Beograda. Drugi deo koji nije sagoreo otišao je u podzemne vode i reke, a pošto je piralen teži od vode, pao je na dno Save i Dunava i tako ih trajno zagadio - otkriva dr Grujičić i navodi da je posebna ekološka katastrofa nastala posle bombardovanja "Prve iskre" u Bariču.

- Tada se izlilo čak 165 tona fluorovodonične kiseline, koja je težak otrov. Da je kojim slučajem taj otrov završio u vazduhu, stanovništva u Beogradu više ne bi bilo. Ova dva primera su samo sitnica u odnosu na ono što se desilo tokom bombardovanja 1999. godine. Priča o osiromašenom uranijumu je tu tek vrh ledenog brega, a to šta su nam razne hemijske supstance uradile je posebna stavka. Posledica toga su zastrašujuće agresivne bolesti sa kojima se moje kolege i ja susrećemo poslednjih godina. Nažalost, posebno kod dece... - kaže doktorka Grujičić.

Informer

Profesor Hemijskog fakulteta u Beogradu Branimir S. Jovančićević kaže da je piralen koji se oslobodio tokom NATO bombardovanja toliko kancerogen i štetan po ljudski organizam da se našao na vrhu liste najopasnijih "dugotrajnih organskih zagađujućih supstanci".

Težak otrov
Piralen se preko vode i ribe unosi u organizam i tada izaziva strahovite posledice po zdravlje
Branimir S. Jovančićević, profesor Hemijskog fakulteta u Beogradu

- O piralenu mogu da kažem samo najstrašnije stvari! I ono što je najgore od svega jeste činjenica da kad jednom dospe u prirodu, teško se iz nje odstranjuje. Uglavnom se preko vode i ribe unosi u organizam i tada izaziva strahovite posledice po zdravlje. Izazivač je mnogih kancerogenih bolesti, ali i uzročnik mutacija odnosno izaziva promene u DNK. To dovoljno govori o kakvoj se opasnoj supstanci radi i da nije bez razloga prva na listi najopasnijih - kaže Jovančićević.

Smrtonosna supstanca

Profesor ekologije Božo Dalmacija kaže da je piralen poguban po zdravlje, ali da je najpoznatiji kao izazivač tumora na mozgu.

- Reč je o veoma opasnoj supstanci sa kojom se "nije za igrati". O kakvoj materiji se radi dovoljno govori priča o jednom bogatom Amerikancu, strastvenom ljubitelju jahanja i konja. On je, u neznanju, trkačku stazu na svom imanju svojevremeno polio piralenom kako se ne bi dizala prašina dok jaše. Vrlo brzo je dobio tumor na mozgu i umro - kaže Dalmacija.

Informer



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!
Košarka

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović (65) ponovo je preuzeo košarkašku reprezentaciju Brazila, a pre nego što se zaputio u Južnu Ameriku da se prihvati dužnosti, obavio je važne razgovore sa košarkašima "večitih" Brunom Kaboklom i Jagom Dos Santosom koji igraju za tamošnji nacionalni tim.

19.04.2024

13:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija