• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbijadanas.com

09.10.2017

10:21

NAJVEĆI KRVINIK SRPSKOG NARODA JE SAD SLOBODAN ČOVEK! Presuda Naseru Oriću je ŠAMAR SRBIJI I REPUBLICI SRPSKOJ!

Politika

NAJVEĆI KRVINIK SRPSKOG NARODA JE SAD SLOBODAN ČOVEK! Presuda Naseru Oriću je ŠAMAR SRBIJI I REPUBLICI SRPSKOJ!

Podeli vest

Sud BiH oslobodio je Nasera Orića optužbi za zločin protiv ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti na području Bratunca i Srebrenice

 

Analitičar Tomislav Kresović kaže da je ovakva presuda, ustvari, i bila očekivana.

- Praktično, njegovo oslobođenje je potvrda postojanja međunarodnih interesa da se veliki zločinac nad Srbima oslobodi i da se na neki način stavi do znanja da je glavni krivac sukoba u Bosni, odnosno u oblasti koja je pokrivena oko Srebrenice, Republika Srpska, odnosno Srbija posredno preko Republike Srpske - upozorava analitičar.

On kaže da je ovo i pokazatelj kraja Haškog tribunala koji ove godine završava svoj rad i nagoveštava jednu ključnu stvar: to je da glavni kriminalci i zločinci iz rata u BiH sa muslimanske i sa hrvatske strane u značajno meri aboliraju u odnosu na Srbiju i Srbe.

- Veliko je pitanje da li će uopšte posle ovoga Ratko Mladić biti privremeno biti pušten na privremeno lečenje. S druge strane, Naser Orić je jako uvezan u međunarodne interese, pre svega delovanjem stranih službi, pre svega francuskih i nemačkih, tako da se ovaj potez može tumačiti i kao neka vrsta blagonaklonosti prema politici Bakira Izetbegovića u Bosni. Nesimnjivo je da će Orićevo oslobađanje na neki način doprineti jednoj opštoj destabilizaciji BiH, posebno prema Republici Srpskoj - zaključio je Kresović za portal SrbijaDanas.com.

NEVIĐENA SRAMOTA! Krvnik Naser Orić oslobođen krivice zločine nad Srbima!

Podsećamo,  Tužilaštvo BiH je protiv Nasera Orića i Sabahudina Muhića podiglo optužnicu 27. avgusta 2015. godine.

Prema optužnici, Orić, tadašnji komandant, i Muhić, pripadnik Armije BiH, 1992. godine su u mestima Zalazje, Lolići i Kunjerac, ubili tri zarobljenika srpske nacionalnosti (Milutina Miloševića, Mitra Savića i Slobodana Ilića).

AP/Photo

Naser Orić je uhapšen 10. juna 2015. godine na granici Francuske i Švajcarske po zahtevu Srbije koja je poternicu za njim raspisala 2014. godine.

Nekoliko dana nakon hapšenja Švajcarskoj je dostavljen formalni zahtev Srbije za izručenje. Međutim, zahtev za izručenje je podnelo i Tužilaštvo BiH navodeći da protiv njega sprovodi istragu već sedam godina.

Orić je izručen Bosni i Hercegovini.

Inače, Orić je i u Haškom tribunalu bio optužen za zločine počinjene na području Srebrenice i okolnih sela u od decembra 1992. do marta 1993. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sram nas bilo

pre 5 godina

A naš komandant Milorad Ulemeka trune u zatvoru. E kuku maćeho Srbijo.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija