• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.10.2017

11:04

KUBUROVIĆ O OSLOBAĐANJU ORIĆA: Kako onaj ko je kopao oči i rezao grkljane Srbima ostaje nevin za zločine koje je počinio?

Politika

KUBUROVIĆ O OSLOBAĐANJU ORIĆA: Kako onaj ko je kopao oči i rezao grkljane Srbima ostaje nevin za zločine koje je počinio?

Podeli vest

Sramna odluka Suda u BiH još jedna je potvrda da za ubice i zločince poput Nasera Orića nema kazne, a da za pobijene, preklane i mučene srpske žrtve nema nikakve pravde, rekla je danas ministarka pravde Nela Kuburović reagujući na odluku suda da oslobodi Orića krivice za zločine protiv srpskih zarobljenika na području Bratunca i Srebrenice

 - Da li onaj ko je na najbrutalnije načine ubijao civilno stanovništvo, kopao oči i rezao grkljane Srbima u selu Zalazje, ostaje nevin za zločine koje je počinio? Da li desetine očevidaca i svedoka tih mučnih i mračnih sećanja nisu dovoljna potvrda da ubice i mučitelje stigne pravda i kazna - upitala je ona.

Kako kaže, mrtve oči Slobodana Ilića, Milutina Miloševića, Mitra Savića i mnogih drugih ovakvom odlukom zauvek ostaju duboko zakopane u crnim sećanjima njihovih porodica, prijatelja i svih nas. 

 - Mračna istina je danas progledala - da se samo za srpske žrtve ne zna ime i prezime njihovih dželata, imena onih koji su im na najbrutalniji način oduzeli živote. Da li pravda i pravo ne poznaje ubistvo, silovanje, vađenje očiju, mučenje staraca i dece, samo zato što su oni Srbi? Da li je to pomirenje kojem države iz regiona teže? - pita Kuburović.

Mi u Srbiji vidimo žrtvu, bol, ubistvo, počinjen zločin... a, ne da li je neko Srbin, Hrvat ili Bošnjak, dodala je ona.

Ministarka naglašava da svako mora da odgovara za ono što je počinio, i mi od toga nećemo odustati. 

 - Verujem da će Viši sud u Beogradu pred kojim se i dalje vodi postupak za ratne zločine protiv Nasera Orića za ubistvo devet civila nastaviti da vodi ovaj slučaj, jer najmanje što dugujemo srpskim žrtvama i njihovim porodicama, jeste istina od čije su ruke izgubili svoj život - rekla je Kuburović.

Srbija neće odustati od politike pomirenja i dobrosusedskih odnosa u regionu, ali to moraju sve države jednako da žele i budu posvećene tome, zaključila je ona, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nomen

pre 5 godina

Samo vi idite i dalje samo u Srebrenicu i izvinjavajte se i praštajte po svaku cenu, a nikada niste otišli u Kravicu na dan sećanja...Srbi moraju, moraju i moraju da poštuju srpske žrtve, jer to niko drugi neće. Ni Turska nikada nije priznala genocid nad Jermenima. Srbija jednostavno mora, uz sve ono što je srpska svekodnevnica i srpsko-sada, iz pepela da ubrzano diže javnu svest o genocidu nad Srbima u 20veku. Paralelno sa izgradnjom savremenosti, mora da se seća, koliko god mučno to bilo. Ne može istina o ratovim 90tih i pokoljima nad Srbima, egzodusu Srba, konačnom rešenju za Srbe, vađenju organu, bestijalnostima, monstruoznostima kojima se upravo ponose zločinci i na kojima su nastale nove balkanske države...da ostane nevidljiva i sklonjena u mrak. Ne sme! I sami, valjda, vidimo, da se ova morbidna lavina ne zaustavlja, naprotiv. I dalje nas sa uživanjem jedu, žive.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija