• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

11.10.2017

17:58

(FOTO) BRNABIĆ I JUNKER SAGLASNI: Srbija da implementira reforme!

Politika

(FOTO) BRNABIĆ I JUNKER SAGLASNI: Srbija da implementira reforme!

Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker saglasili su se danas u Briselu da je potrebno da Srbija nastavi da implementira reforme, posebno one koje se odnose na vladavinu prava

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, sagovornici su istakli da nije važna brzina, već kvalitet koji se postiže u korist građana Srbije.

Junker je, dodaje se, ohrabrio Srbiju da nastavi da igra konstruktivnu ulogu kada je reč o stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana i prihvatio poziv da dođe u posetu Beogradu na proleće.

Premijerka je Junkeru prenela da je proces pristupanja Evropskoj uniji strateški cilj Srbije u interesu građana.

Na sastanku na kojem je učestvovala ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, Brnabić je zahvalila Evropskoj komisiji na konstruktivnoj saradnji kada je u pitanju pregovarački proces.

Tanjug

Ona je zahvalila i Junkeru na pozitivnim porukama u govoru o stanju EU i Pismu o namerama, u kojima je Srbija jedna od zemalja koje su prepoznate kao lideri evrointegracija u regionu, kao odgovoru na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o dobijanju jasnijeg datuma. 

Premijerka je istakla da Srbija može da opravda tu ocenu.

Istakla je da su reforme koje vlada sprovodi na putu ka punopravnom članstvu Srbije u Uniji prevashodno zbog doborbiti građana naše zemlje, ali da bi broj otvorenih poglavlja trebalo više da odgovora našim naporima i rezultatima koje smo postigli u pregovaračkom procesu.

Ona je naglasila da veliku pažnju Vlada Srbije posvećuje reformi obrazovanja i digitalizaciji, imajući u vidu značaj inovacija za dalji ekonomski rast i modernizaciju društva.

Brnabić je dodala i da je regionu Zapadnog Balkana mesto u EU, i da Srbija, uprkos povremenim negativnim procesima u regionu, ostaje opredel?ena da sva otvorena bilateralna pitanja sa susedima rešava dijalogom.

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker čestitao je premijerki Brnabić na imenovanju na tu funkciju i zahvalio što je Brisel odabran kao prva zvanična poseta u funkciji predsednice vlade.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija