• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

12.10.2017

09:53

DAČIĆ: Berlinski proces je za nas veoma važan!

Politika

DAČIĆ: Berlinski proces je za nas veoma važan!

Podeli vest

Dobro je da tema proširenja bude u fokusu, to je korisna inicijativa, koja pokazuje želju da se velike zemlje bave bar jednom godišnje proširenjem EU u našem regionu, rekao je potoredsednik vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić na Beogradskom bezbednosnosm forumu

U okviru teme glavnog panela danas, a koja se odnsoi na Berlinski proces i domenet, Dačić je između ostalog govorio o velikoj inicijativi za put Niš - Priština - Tirana, koji je on , kako je rekao, kandidaovao još na prvom sastanku ministara spoljnih poslova balkanske šestorke.

- No, bez obzira na to što će svako da meri neke projekte i koliko su realizovani, mislim da je sama ideja korisna i pozivitna za naš region i zahvlalni smo svima koji su pokrenuli Berlinski proces - poručio je Dačić, koji je najavio da će naredne godine domaćin glavne konferencije biti London. 

Tanjug



Kako je primetio, iako su otišli iz EU, nisu otišli iz Evrope i zainteresovani su za naš region. 

- Sama ideja da se evropske zemlje bave idejom proširenja na Zapadni Balkan je za nas izuzetno značajna i ja u tome vidim najveću političku korist - zaključio je Dačić, dodajući da su sve drugo projekti o kojima će se razgovaarti i dogovarati, te još jednom zahvalio Nemačkoj koja je taj projekat pokrenula. 

Tanjug


Kako je rekao, nada se da će biti živ kad Srbija uđe u EU, jer je bio šef diplomatije kad je proces počeo. 

- Za razliku od Tuske - poručio je šaljivo. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija