• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

12.10.2017

13:47

(FOTO) GOJKOVIĆ I BRAJOVIĆ: Velika uloga parlamenata u razvoju odnosa Srbije i Crne Gore!

Politika

(FOTO) GOJKOVIĆ I BRAJOVIĆ: Velika uloga parlamenata u razvoju odnosa Srbije i Crne Gore!

Podeli vest

Pedsednici parlamenata Srbije i Crne Gore, Maja Gojković i Ivan Brajović, istakli su danas u Beogradu veliku ulogu ovih najviših zakonodavnih tela u razvoju daljih odnosa i razgovarali o mogućnostima unapređenja međuparlamentarne saradnje

Gojković je u razgovoru sa Brajovićem naglasila da Srbija posvećuje veliku pažnju razvoju odnosa sa Crnom Gorom i da u tom kontekstu današnja poseta i stalni dijalog može dati dodatni impuls intenziviranju naše saradnje, a njen crnogorski kolega je ocenio da su odnosi na nivou rukovodstava dve zemlje, u poređenju sa poslednjom decenijom, znatno unapređeni.

Tanjug


Gojković i Brajović su istakli veliku ulogu parlamenta u razvoju daljih odnosa i razgovarali o mogućnostima unapređenja međuparlamentarne saradnje, kroz kontakte grupa prijateljstava, ženske parlamentarne mreže, radnih tela, posebno iz oblasti spoljnih poslova, evrointegracija, ekonomije i kulture, kao i delegacija dva parlamenta u međunarodnim parlamentarnim organizacijama. 

Predsednici dva parlamenta saglasili su se da je važno da se razvija saradnja i u oblasti evrointegracija, imajući u vidu da su obe zemlje posvećene ostvarivanju punopravnog članstva u EU i da se u tom procesu međusobno podržavaju i sarađuju kroz razmenu iskustva.

Tanjug



Gojković je rekla da je Srbija posvećena razvoju regionalne saradnje i stabilnosti, kao preduslova napretka i razvoja zemalja Zapadnog Balkana i čitavog regiona i istakla da je u tom kontekstu posebno važan „Berlinski proces“ saradnje.

Ona je pozdravila ideju da uoči sledećeg sastanka u Londonu na vladinom nivou bude održan i sastanak predsednika parlamenata.

Tanjug


Predsednici dva parlamenta založili su se i za unapređenje ekonomske saradnje u oblastima infrastrukture, saobraćaja, turizma i trgovine.

Predsednik Skupštine Crne Gore pozvao je predsednicu Narodne skupštine Republike Srbije u uzvratnu posetu Crnoj Gori u cilju nastavka dijaloga i daljeg razvijanja saradnje, saopšteno je iz srpskog parlamenta.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17